I det fynske folks tjeneste

Debatmøde: Vedligehold vandløb, ellers koster det dyrt

Nordfyns Kommune skal bruge flere kræfter på at rense sine vandløb, ellers vil det koste dyrt for både private og landmænd. Det mener Peter Jacobsen, der er næstformand i Nordfyns Vandløbslaug.

00:17

Oversvømmede kældre og afløb, der skyder vand op, er nogle af de konsekvenser, Peter Jacobsen frygter, hvis ikke Nordfyns Kommune prioriterer oprensning af vandløb højere. Netop vandløb og vådområder er et af de temaer, der skal debatteres, når TV 2 /Fyn fredag afholder debatmøde på Nordfyns Gymnasium.

 

Peter Jacobsen spår dystre udsigter, hvis der ikke bliver gjort mere for at holde vandløbene rensede.

- Det er kæmpestore områder, der kan blive oversvømmede. Det er både landbrug og private, der ikke kan komme af med deres vand, så den løbende vedligeholdelse er supervigtig, siger Peter Jacobsen. 

Han er næstformand i Nordfyns Vandløbslaug. Lauget arrangerede i juni et borgermøde i protest mod det vandløbsregulativ, kommunen ville gennemføre. De mente, at regulativet kunne bruges på en uhensigtsmæssig måde.

Læs også Borgere skuffede over nye vandregulativer

- Der er genveje i det nye regulativ, hvor man kan vælge forskellige metoder, så man ved hjælp af computerberegning kan bevise, at vi ikke er forsumpet teoretisk, selvom vi er det i virkeligheden, sagde Peter Jacobsen 22. juni til TV 2 /Fyn.

- Vandløbslauget har haft indflydelse 

Kommunen mente derimod, at vandløbslauget havde haft rig mulighed for at få indflydelse på regulativet, da de var repræsenterede i den arbejdsgruppe, der skulle komme frem til en løsning på problemerne med vandløb. 

- Jeg kan garantere, at vi kan kontrollere alt det, vi vil i de nye vandløbsregulativer. Vandløbslauget har været med i hele processen, siden vi startede for tre år siden, sagde Lars Bjørnsbo, der er næstformand i Miljø- og Teknikudvalget i kommunen dengang til TV 2/Fyn.

Nordfyns Kommune vedtog regulativet trods modstand fra borgerne, men Peter Jacobsen ønsker, at kommunen gør mere ved problemet, selvom han er tilfreds med, at problemet er blevet taget seriøst. 

- Kommunen har forsømt det igennem en lang årrække. Så samler man problematikken op for tre år siden, hvor man ændrer praksis og strategi, og det har vi virkelig kunne mærke, men vi er langt fra i mål, og derfor er det vigtigt, at den her indsats fortsætter, siger han. 

Udover vådområder vil der blandt andet blive debatteret skolestruktur, bosætning, og hvem der skal være borgmester, 

Kom til debatmøde i Søndersø

Mød alle spidskandidater i Nordfyns Kommune, når TV 2/Fyn holder debatmøde på Nordfyns Gymnasium fredag den 10. november fra klokken 17.00 – 19.30.

Deltagerne i debatten er: Kim Johansen (Socialdemokratiet), Mette Hjorth (Radikale), Franz Jul Rohde (Konservative), René Lundegaard (Nye Borgerlige), Anne-Lise Sievers (SF), Jens Otto Dalhøj (Liberal Alliance), Peder Svensson (Dansk Folkeparti), Morten Andersen (Venstre) og Keld Haurholm Nielsen (Enhedslisten).

Mødet afholdes på Nordfyns Gymnasium, Højagervej 25, 5471 Søndersø.