I det fynske folks tjeneste

Det tredje spor: En del af kommunalvalgkampen

Kommunalvalget er mandag præcis tre måneder væk, og at forslaget om et tredje spor på Fynske Motorvej kommer netop nu, er ikke en tilfældighed, siger erhvervsredaktør hos TV 2 /Fyn, Ole Frank Rasmussen.

00:41

Video: Lasse Hørbye

TV 2/Fyn kunne mandag fortælle, at et tredje spor på motorvejsstrækningen mellem Nr. Aaby og Odense Vest er på vej.

Fyens Stiftstidende har i længere tid kørt en kampagne for at få det ekstra spor til Fyn, men ifølge Erhvervsredaktør Ole Frank Rasmussen er årsagen til, at forslaget kommer netop nu, i højere grad, at det ekstra spor vil være en stærk brik for Venstre at spille til det kommende kommunalvalg.

- Det er nok heller ikke nogen tilfældighed, at her til pressemødet sidst på eftermiddagen (mandag, red.), er det tre Venstre borgmester og Finansministeren, der er til stede. Det vil kunne bruges i den kommunale valgkamp, at man kan sige: - Nu fik vi det tredje spor, og det var vi med til, siger Ole Frank Rasmussen.

Læs også Fynboer om det tredje spor: - Ikke noget at fejre

Den billigste løsning

Det kommer til at tage omkring to år, at udvide nødsporet, så det kan anvendes som et tredje motorvejsspor for bilister på strækningen.

Flere fynboer ville hellere have haft et nyt ekstra spor og ikke nødsporsløsningen, men i følge Ole Frank Rasmussen er der mange penge at spare.

- De fleste er enige om, at hvis man får nødsporet, så går der lang tid, inden man får mulighed for at få det tredje spor. Fordelen ved nødsporet er, at det koster ca. en tiendedel af, hvad det koster at etablere et tredje spor, siger han.

Socialdemokraterne bakker op om ideen om inddragelse af nødspor, men de sætter spørgsmålstegn ved finanseringen af projektet. 

Gode og dårlige erfaringer

Regeringen kan i deres forslag om at inddrage nødspor til et ekstra spor drage nytte af de erfaringer, der har været ved at bruge netop den løsning på Hillerødmotorvejen i tidspunkter med myldretrafik.

- Man har både gode og dårlige erfaringer. Redningskøretøjer har kunnet komme frem, men på den anden side er det lidt et problem, når folk skal køre ind på to spor igen, siger Ole Frank Rasmussen.

01:45 Luk video