I det fynske folks tjeneste

Efter protester: Tidlig sfo til børnehavebørn droppet

Børnehavebørnene i Assens Kommune kommer alligevel ikke til at skulle starte tidligere i sfo. Det står klart efter et debatmøde torsdag aften.

02:22

Børnene i Assens Kommune skal alligevel ikke skifte børnehaven ud med sfo, inden de begynder i skole. Det står klart efter et debatmøde torsdag aften. 

Læs også Bekymrede forældre: Spareøvelse går ud over de små børn

Debatmødet var stablet på benene af en forældregruppe i kommunen, der ville kæmpe mod politikernes planer om en såkaldt forårs-sfo, hvor børnene skal sige farvel til børnehaven og hej til sfo'en allerede foråret inden, de begynder i skole.

Og forældrenes protester gjorde altså så stort et indtryk på aftenens paneldeltagere, at idéen nu er taget af bordet. 

- Den er død. Det er der fuldstændig enighed om, at den er, så vi skal finde en anden løsning i udvalget, fortæller socialdemokratiets Elmer Philipsen efter aftenens møde.

VALGPROFIL:

Elmer Philipsen

Forældre til børn i Assens' institutioner havde forud for debatmødet udtrykt bekymring for, hvad en forårs-sfo ville få af betydning for deres børn.

- Vi tror, det bliver en forringet kvalitet for børnene og for deres muligheder for at blive skoleparate, sagde forældrebestyrelsesformand Kari Wraae fra Overmarksgården i Tommerup forud for aftenens møde.

Den bekymring har politikerne torsdag aften lyttet til. 

Besparelser skal stadig findes

Kommunen ville med forårs-sfo'en kunne spare op til 500.000 kroner årligt, og forårs-sfo'en står allerede nu som en besparelse på 250.000 kroner i budgettet for 2018. De penge skal nu findes andre steder i børne- og uddannelsesudvalget, og det arbejde begynder, når udvalget mødes i næste uge. 

- Det tager vi en diskussion om på mandag, det har vi givet hinanden håndslag på. Men den besparelse på de 250.000 kroner i 2018, den skal vi nok kunne finde et andet sted, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Elmer Philipsen. 

00:53

Socialdemokratiets Elmer Philipsen er ikke i tvivl om, at idéen med tidlig sfo er en død sild. Nu skal der bare findes en anden løsning. 

Luk video