I det fynske folks tjeneste

Første gang som spidskandidat: Peter Rahbæk Juel har sat sit kryds

Socialdemokraternes spidskandidat i Odense stemte tidligt tirsdag morgen. Han havde en god mavefornemmelse.

01:04

Video: Ole Holbech

Odenseanerne er tidligt ude med krydsene. Og det samme er socialdemokraternes spidskandidat i Odense, Peter Rahbæk Juel. 

Tirsdag morgen klokken lidt i otte stod han nemlig allerede klar ved Sct. Hans Skole i Skibhuskvarteret i Odense.

VALGPROFIL:

Peter Rahbæk Juel

Spidskandidaten stod sammen med sin søn i kø ligesom de mange andre vælgere, der var mødt op for at sætte kryds ved lige nøjagtig den kandidat til kommunalbestyrelsen eller regionsrådet, som de mener skal have teten fremover. 

Og Peter Rahbæk Juel har en god mavefornemmelse fra morgenstunden af:

- Jeg er egentlig meget afklaret. Jeg kan jo ikke gøre mere nu end bare at vente og krydse fingre for, at det som jeg gerne vil med byen - og socialdemokraterne vil med byen - kan samle et flertal, når stemmerne er talt op, siger han da TV 2/Fyn snakkede med ham tirsdag morgen.

00:11 Luk video

- Jeg har fået sagt, hvad jeg ville, og jeg synes også, der har været en fair valgkamp, hvor vi har diskuteret politik langt det meste af tiden. Så det er jeg glad for. 

Læs også Jegind hjælper Rahbæk med skatteskrue

Peter Rahbæk Juel har kun siddet i borgmesterstolen siden den 1. januar, hvor han afløste bykongen Anker Boye. Dermed er han manden, der skal sikre, at Odense forbliver en socialdemokratisk højborg - siden 1937 er det kun den nu afdøde Jan Boye (konservativ borgmester fra 2005-2009), der har brudt den røde dominans. 

Dermed er det altså første gang, at Peter Rahbæk Juel skal stemme, hvor han er socialdemokraternes spidskandidat. Og det er noget helt specielt:

- Det er da specielt, når du står i spidsen for et helt parti, og du er inde og stemme som siddende borgmester for første gang. Det er en særlig følelse, men det er jo ikke anerledes, end min stemme er én stemme blandt mange odenseaneres.

01:18 Luk video