I det fynske folks tjeneste

Fynbo afløser fynbo på toppost i SF

Tonni Hansen træder tilbage som næstformand i SF for at fokusere på kommunalvalget på Langeland, hvor han er partiets borgmesterkandidat.

Lise Müller er vokset op i Assens. Foto: Signe Goldmann

SF får i sygeplejerske og regionsrådsmedlem Lise Müller en ny næstformand med rødder i Assens.

Hun afløser Tonni Hansen (SF), som får travlt med kommunalvalget på Langeland, hvor han er borgmesterkandidat. Derfor har han valgt at træde tilbage som næstformand for SF.

Hans stol bliver overtaget af folketingskandidat Lise Müller (SF), som er vokset op i Assens og i forvejen er regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

- Det er jeg beæret over. Det er jo rigtig spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. For der er en masse ting, man kan gå i gang med, siger Lise Müller til TV 2 Lorry. 

- Den første ting jeg vil gøre, det er at kigge på, hvordan vi kan videreudvikle vores strategi og gøre medlemsinddragelsen endnu bedre, siger hun. 

43-årige Lise Müller er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på Rigshospitalet i København. Derfor fylder sundhedspolitikken også meget for hende.

- Vores sundhedsvæsen er presset i knæ, fordi der alt for længe har været fokus på at nå mere på bekostning af kvaliteten. Den tankegang gennemsyrer hele den offentlige sektor, og det skal vi sætte en stopper for, siger hun.

Lise Müller blev centrum for debat, da hun sidste år kritiserede sin arbejdsplads Hjemmeplejen i Frederiksberg Kommune i et opslag på Facebook, skriver TV 2 Lorry. Sagen endte med, at hun sagde sin stilling op.

Hun har siden 2009 været regionsrådsmedlem for SF i Region Hovedstaden. Hun bor med sin mand og to døtre i Gentofte. Lise Müller har blandt andet arbejdet på Rigshospitalet i København. Desuden har hun en master i sundhedspædagogik.

Stærk stemme

Partiformand Pia Olsen Dyhr glæder sig til samarbejdet med sin nye næstformand, udtaler hun i en pressemeddelelse fra SF:

- Jeg er glad for, at Lise har valgt at kaste sig endnu mere ind i kampen for at udvikle og profilere SF. Jeg kender hende som en dygtig politiker og en stærk stemme i velfærdsdebatten.

Lise Müller kommer til at dele næstformandsposten med partiets anden næstformand, Signe Munk (SF).