I det fynske folks tjeneste

Fynbus kræver klar besked: - Vil Langeland fyre os?

Efter SF og Socialdemokraterne på Langeland i TV 2/Fyn tirsdag åbnede for muligheden for at droppe Fynbus og starte eget busselskab, kræver Fynbus nu klart svar fra politikerne med det samme.

00:19

Fynbus vil senest tirsdag have svar på, om Langelands politikere vil gøre alvor af snakken om at fyre selskabet og selv stå for øens bustransport. Det skriver de i et brev til kommunen. 

Læs også Langeland vil fyre Fynbus og gøre busserne gratis

Brevet kommer, efter flere af Langelands spidskandidater på TV 2/Fyns debatmøde tirsdag gav udtryk for, at de var klar til at fyre Fynbus for at få bedre transportmuligheder på øen. 

I brevet til kommunen står der blandt andet: 

VALGPROFIL:

Lisa Pihl Jensen

"Hvis Langeland Kommune ønsker mulighed for selv at udbyde lokalruterne, som skoleruter, skal Langeland Kommune snarest muligt træffe beslutning herom. FynBus har brug for en tilbagemelding senest den 14. november 2017"

Den korte frist fra Fynbus skyldes, at selskabet netop nu er i gang med at kontraktforhandlinger med vognmænd for de kommende seks år, og hvis Langeland Kommune ønsker at afbryde samarbejdet med Fynbus, så skal de forhandlinger hurtigst muligt stoppes. 

Beslutning skal træffes mandag

Byrådet skal på grund af den korte frist allerede på et kommunalbestyrelsesmøde mandag drøfte, om de vil opgive samarbejdet med busselskabet. Og hos Socialdemokraterne har holdningen til det spørgsmål ikke ændret sig, lyder det fra partiets spidskandidat. 
Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

- Med den massive kritik som vi har oplevet, så synes jeg, at nu skal vi gøre noget ved det her og så prøve at se, om vi ikke kan få en anderledes busdrift på Langeland, siger Lisa Pihl Jensen. 

VALGPROFIL:

Jan Ole Jakobsen

Også hendes direkte modstander til borgmesterposten på Langeland ser frem til at få en afklaring.

- Jeg ser det som en fremstrakt hånd, så vi får lejlighed til at se på os selv og på hvad der kan være til gavn for borgerne, lyder det fra Venstres spidskandidat, Jan Ole Jakobsen.  

Se TV 2/Fyns debat om bustrafikken med Langelands spidskandidater herunder.  

07:05

På TV 2/Fyns debatmøde åbnede flere spidskandidater op for muligheden for at fyre Fynbus. 

Luk video