I det fynske folks tjeneste

Gav borgmesterposten væk i 2013: - Nu er det min tur

Venstremanden Lennart Mogensen fik tilbudt borgmesterkæden i 2013, men takkede nej og gav den til Socialdemokratiet. Nu mener han, de skylder ham posten.

00:17

VALGPROFIL:

Lennart Mogensen

Seks partier stiller med borgmesterkandidater til kommunalvalget på Ærø. Én af dem er Lennart Mogensen fra Venstre. Sidst takkede han nej og pegede på en socialdemokrat, så nu mener han, at socialdemokraterne 'skylder' ham borgmesterkæden.

VALGPROFIL:

Ole Wej Petersen

- Jeg holdt ord. Nu har vi en ny situation, og så håber jeg, at Socialdemokraterne kan huske det den 21. november. Så er det min tur, sagde Lennart Mogensen under TV 2/Fyns debatmøde på Marstal Navigationsskole.

Ole Wej Petersen, der er ny spidskandidat for Socialdemokratiet, er dog ikke umiddelbart klar til at give borgmesterposten til Venstre.

- Hvis vores valgforbund (S, SF og EL, red.) får fire eller fem mandater, så vil vi insistere på, at det er os der står i spidsen, siger Ole Wej Petersen.

Både Lennart Mogensen og Ole Wej Petersen understreger, at det i sidste ende er vælgerne, der bestemmer. Derfor vil de ikke udelukke noget før valgnatten.

Fik buddet i 2013

Selvom Venstre kun fik to mandater ved valget i 2013, fik Lennart Mogensen tilbuddet om at sidde for bordenden i en konstituering betående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Ærøs Fremtid. Men det takkede han nej til.

Læs også Lokalredaktør efter debat: - Anders Johansson (K) får svært ved at blive borgmester

- Jeg syntes, det var et sparsomt grundlag at blive borgmester på. Jeg havde givet tilsagn om, at det af de gamle partier, der fik det bedste valg, skulle have borgmesterposten. Og det ville jeg ikke løbe fra, siger Lennart Mogensen.

Han endte derfor med at pege på Jørgen Otto Jørgensen som borgmester, da Socialdemokratiet fik fem mandater. Nu mener han, at det er på sin plads, at Socialdemokratiet betaler tilbage og peger på ham.

- Det er nu eller aldrig for mit vedkommende og med den alder, jeg har. Jeg vil gå efter posten, siger Lennart Mogensen.

VALGPROFIL:

Anders Johansson

Knust valgforbund kan koste for K

Venstre, Konservative og Ærøs Fremtid havde egentlig indgået et valgforbund, men det holdt ikke længe, da partierne er uenige om færgestrukturen på Ærø.

VALGPROFIL:

Bent Juul Sørensen

Konservative bakker op om ÆrøXpressen. Det gør hverken Venstre eller Ærøs Fremtid, så valgforbundet smuldrede, og nu vil hverken Lennart Mogensen eller Bent Juul Sørensen (Æ) pege på Anders Johansson (K) som borgmester.

- Det er svært at se hinanden i øjnene, når vi laver et valgforbund, og så går der nogle få dage før Anders (Johansson, red.) kommer og siger, at nu må han ikke alligevel, siger Bent Juul Sørensen.

- Jeg synes først og fremmest, vi skal spørge ærøboerne. Det er trods alt dem, der har stemmen, og så må vi se, hvordan det falder ud på valgnatten, siger Anders Johansson.

Se hele debatten om borgmesterposten herunder:

Læs også Se eller gense valgdebat fra Ærø Kommune