I det fynske folks tjeneste

Hun er stædig og viljefast - med hang til heftig sport

Lise-Lotte Frisch, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Svendborg, har en fortid på landsholdet i undervandsrugby.

00:17

Lise-Lotte Frisch har en fortid på landsholdet i undervandsrugby. Det begyndte en våd nytårsaften for 30 år siden. Foto: Flemming Ellegaard Video: Flemming Ellegaard

Den 53-årige kandidat har mange jern i ilden. Eller skulle man sige, at hun er skrap til at holde skruen i vandet. Netop det våde element er nemlig en af hendes legepladser: Sejlads med familien, vinterbadning med vennerne og en fortid på landsholdet i undervandsrugby er bare noget af det, der giver fritidslivet indhold for den energiske gymnasielærer i biologi og kemi fra Svendborg.

Stædig og viljefast

Lise-Lottes søn, lærervikar Harald Frisch, beskriver sin mor som en stædig rad med stor viljestyrke. En kvinde, der ikke kan presses til at give op:

- Hun har gjort os forholdsvis disciplinerede i forhold til mange af vores jævnaldrene. Vi har nemmere ved at tage i mod ordrer uden at brokke os. Bide i det sure æble, trække det tunge læs. Det er det, som vi er opdraget til, fortæller den 21-årige søn, som i øvrigt selv stiller op til byrådet for Konservativ Ungdom.

VALGPROFIL:

Lise-Lotte Hofmann Frisch

Lise-Lotte Frisch kan godt genkende beskrivelsen. Hun bruger sin stædighed til at forsøge at gøre tingene bedre:

-Hvis jeg oplever noget, der frustrerer mig, så tænker jeg på, hvordan jeg kan gøre det anderledes næste gang, siger LIse-Lotte Frisch.

Våd nytårsaften endte med undervandsrugby

For mange år siden var Lise-Lotte Frisch til en festlig nytårsaften, hvor en af hendes venner kastede noget til hende hen over bordet, og hun rapt returnerede kastet. Vennen mente, at med det gribe/kaste-talent, så skulle hun da spille undervandsrugby. Hvad vennen ikke vidste var, at Lise-Lotte Hofmann Frisch havde en fortid som konkurrencesvømmer.

Lise-Lotte Frisch har en fortid på landsholdet i undervandsrugby og har trænet her i svømmehallen i Svendborg mange gange. Foto: Flemming Ellegaard

-Så tænkte jeg, gud, det var da en god idé! Det var faktisk lidt kedeligt bare at svømme frem og tilbage, så den der kombination af boldspil og svømning var da en fantastisk mulighed, fortæller Lise-Lotte Frisch.

Det var det nemlig. Den glade griber og kaster endte som holdfører på landsholdet og var med til EM i Prag i 1993 og VM i Columbia i 1995. Da badedragten blev afløst af ventetøj, var det slut med rugby for den vordende mor.

Reddet af et lommeur

Læs også Politiker uden politik: Vejen mod borgmesterkæde begyndte som bjergbonde

Hvis det ikke var for et ganske særligt lommeur i god kvalitet, så havde der ikke været hverken undervandsrugby eller politik, ja, der ville slet ikke have været nogen Lise-Lotte. For under krigen i 1864 blev hendes forfader Christian Hofmann Frisch skudt, men kuglen prellede af på hans lommeur, så han overlevede.

- Det er ret besynderligt, faktisk. Nogle gange sker der nogle tilfælde, som i virkeligheden betyder rigtig meget, siger den konservative byrådskandidat fra Svendborg.

Se udsendelsen om Lise-Lotte Frisch i serien Politiker uden politik på TV2/ Fyn kl. 17.30 og 19.55.