I det fynske folks tjeneste

Intern rapport: Fortsat dårlig sagsbehandling i Assens

Assens Kommune er før blevet kritiseret for dårlig sagsbehandling på rådhuset. Nu afslører en intern rapport, at problemet langt fra er løst.

Ifølge en rapport fra BDO hober sagerne sig op på voksenbehandlingsområdet i Assens Kommune. Foto: Arkiv / Nils Meilvang / Scanpix

Den faglige kvalitet af sagsbehandlingen i Assens Kommune, når det gælder hjælpen til handicappede borgere, er alarmerende dårlig. Det afsløres i en rapport, som er udarbejdet af rådgivningsvirksomheden BDO, og som i denne uge er blevet offentliggjort af Fyens Stiftstidende.

I den uvildige rapport bliver Assens Kommunes sagsbehandling kritiseret på en lang række punkter efter en stikprøvekontrol af 30 sager. I nogle sager er kvaliteten af sagsbehandlingen så ringe, at det truer borgernes retssikkerhed. 

- BDO kan konstatere, at der blandt andet mangler både tilstrækkeligt oplysningsgrundlag, opfølgning, generel kvalitet, samt stopdatoer i en stor del af de gennemgåede sager. Dette har i nogle sager betydning for borgerens retssikkerhed, primært fordi der ikke sker det personrettede tilsyn, som retssikkerhedsloven foreskriver, hedder det blandt andet i rapporten.

V: Det er bare ikke godt nok

Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen, Venstre, oplyser til TV 2/Fyn, at han vil holde kommunens administrative chefer op på, at tingene skal gøres bedre.

VALGPROFIL:

Søren Steen Andersen

- Vi har taget rapportens oplysninger og anbefalinger til os, og det handler vi nu på. For det er bare ikke godt nok, som det kører nu, siger Søren Steen Andersen.

Har du fortsat tillid til de ansvarlige chefer på Assens Rådhus?

- Ja, det har jeg. Der er for nylig sket en udskiftning på ledelsesniveauet, og der bliver nu arbejdet målrettet på at rette op på tingene, siger Søren Steen Andersen til TV 2/Fyn.

S: Behov for redegørelse

Assens Kommune modtog rapporten allerede i marts i år, men det er først nu, hvor Fyens Stiftstidende har rejst sagen og offentliggjort rapporten, at politikerne reagerer.

- Hvis der er noget, vi ikke er gode nok til, må vi erkende det, lægge os fladt ned og komme med løsningsforslag til at blive bedre, siger socialdemokraten Charlotte Vincentz Petersen til Fyens Stiftstidende.

Charlotte Vincentz Petersen er Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget, og hendes anbefaling er, at der - udover rapporten - nu også bliver lavet en redegørelse om problemerne på Assens Rådhus.

VALGPROFIL:

Charlotte Vincentz Petersen

- Vi skal træffe beslutninger på et rigtigt grundlag, og det kræver, at vi er ordentligt oplyst. Det føler jeg ikke, vi er, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Rapporten konkluderer, at den faglige kvalitet i Assens Kommunes sagsbehandling ikke lever op til god sagsbehandlingspraksis, og at der foreligger et stort arbejde i at genoprette den faglige styring på myndighedsområdet i Assens Kommune. 

Kom til debatmøde i Glamsbjerg

Mød alle spidskandidater i Assens Kommune, når TV 2/Fyn holder debatmøde på Vestfyns Gymnasium tirsdag den 14. november fra klokken 17.00 – 19.30.

Deltagerne i debatten er: Charlotte Vincentz Petersen (Socialdemokratiet), Poul Poulsen (Radikale), Ena Nørgaard (Konservative), Mogens Mulle Johansen (SF), Jimmy Steen Eriksen (Liberal Alliance), Jens Henrik W. Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti), Søren Steen Andersen (Venstre), Malene Rye (Enhedslisten) og Michael Plauborg (Alternativet).

Mødet afholdes på Vestfyns Gymnasium og Det Blå Gymnasiums fælleslokale, Langbygårdsvej 4-6, 5620 Glamsbjerg.