I det fynske folks tjeneste

Kommune afviser at støtte økonomisk presset friskole

Et lavt elevantal på Klinte Natur og Idræts Friskole koster statstilskuddet. Kommunen kan ikke støtte friskolen økonomisk.

Den kun lidt over to år gamle Klinte Natur og Idræts Friskole i Nørreby på Nordfyn er havnet i en ærgerlig situation.

Skolen mister nemlig sit statstilskud, fordi elevtallet er for lavt. Det har Undervisningsministeriet meddelt skolen. Derfor har Klinte Natur og Idræts Friskole søgt Nordfyns Kommune om økonomisk støtte på to millioner kroner for at sikre den fortsatte drift af friskolen.

På et ekstraordinært møde i Børne- og Ungeudvalget torsdag sen eftermiddag skulle politikerne beslutte, om kommunen ville give økonomisk tilskud eller ej.

Svaret blev altså et nej. En beslutning, som et enigt udvalg traf.

Læs også Ny friskole gør sig lækker

Ifølge formanden for udvalget, Jens Otto Dalhøj fra Liberal Alliance, handler afvisningen udelukkende om jura.

- Klinte Natur og Idræts Friskole opfylder ikke friskolens bestemmelser om elevtal. Ifølge loven skal man have mindst ni elever i de første tre klassetrin fra 0.-2. klasse og seks elever på 3.-4. klassetrin. Skolen opfylder ikke nogen af de to kriterier, og derfor kan vi ikke yde tilskud til skolen, forklarer Jens Otto Dalhøj.

Det ærgrer udvalgsformanden, at den nordfynske friskole er kommet i økonomiske problemer og muligvis bliver nødt til at lukke. Han er nemlig tæt knyttet til området og har gået på skolen tilbage i 60’erne, da det var en kommunal skole.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg kommer fra området og har gået på skolen. Så jeg er meget ærgerlig, over at det går i vasken.

Klinte Natur og Idræts Friskole har søgt om dispensation hos Undervisningsministeriet. 

Læs også Ærgerlig skoleformand: Vi havde set lukningen komme