I det fynske folks tjeneste

KV17: Sådan dækker vi Ærø i dag

Borgmesteren genopstiller ikke. Konservative er i modvind. Og seks partier stiller op med borgmesterkandidater. Mandag sætter TV 2/Fyn fokus på valget på Ærø. Se her, hvad, hvor og hvordan vi dækker valgkampen - og læs hvor du kan være med.

Der skal findes en ny borgmester på Ærø, men hvem det bliver, er usikkert.

Socialdemokratiet og Konservative har traditionelt set været øens største partier. Men der er flere partier og lister på Ærø, som kan ende med at få afgørende betydning for konstitueringen i år, og dermed kan flere forskellige partier ende med at løbe med borgmesterposten.

Læs også Valg på Ærø: Gamle mænd i nye færger

Et af de emner, der kan blive afgørende for, hvor vælgerne sætter deres kryds, er politikernes holdning til Ærøfægerne. Det private rederi Ærøexpressen er tæt på at have finansieringen på plads og gør klar til rutefart fra 2019.

Dermed er færgerne tilbage i valgkampen. Kommunalbestyrelsen har ikke har indflydelse på, om der skal være en privatdrevet rute til Langeland, men politikerne skal tage stilling til, om kommunen skal imødekomme rederiets ønske om at få et samarbejde om billetpriser og salg.

- Der flere jokere i magtspillet med flotte personlige stemmetal i 2013, og hvis de denne gang formår at få fat i de "hjemløse" vælgere, kan der hurtigt opstå helt nye alliancer eller "uhellige" alliancer, som ændrer billedet fuldstændigt. Derfor er valget på Ærø det mest spændende og mest uforudsigelige i mange år, skriver politisk kommentar Jesper Buch i sin vurdering.

TV 2/Fyn på Ærø

Klokken 12.00 - 14.00: STEM'RNE arrangerer og afholder debatmøde for førstegangsvælgerne. 

Klokken 14.00 - 16.00: TV 2/Fyn arrangerer og afholder debatmøde, hvor borgernes væsentligste problemstillinger vendes med kandidaterne og borgerne. Det foregår på Marstal Navigationsskole, Ellenet 10, 5960 Marstal. Det er gratis at deltage i debatmødet. 

Klokken 19.30: I vores udsendelse kan du se vores programserien 'Velkommen til Virkeligheden', hvor journalist Louise Ravn og Ann-Sophie Holm tager politikerne med ud i den virkelighed de selv designer i byrådssalene.  

Klokken 22.30: I vores sene udsendelse kan du se en direkte duel mellem spidskandidaterne til borgmesterposten. Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch sikrer, at spidskandidaterne tager stilling til netop deres kommunes udfordringer. 

Hele dagen kan du holde dig orienteret på www.tv2fyn.dk om din kommune og dine kandidater. 

Følg debatmøderne på Ærø her mandag kl. 12.35 og klokken 17.35 

Live TV Luk video