I det fynske folks tjeneste

KV17: Sådan dækker vi Langeland i dag

Borgmester på Langeland Bjarne Nielsen meldte ud i april, at han ikke genopstiller. Tre erfarne politikere står nu klar til at kæmpe om borgmestertitlen.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

 Tirsdag sætter TV 2/Fyn fokus på valget på Langeland. Se her, hvad, hvor og hvordan vi dækker valgkampen - og læs hvor du kan være med. 

VALGPROFIL:

Jan Ole Jakobsen

Der er lagt op til et trekantsdrame i Langeland Kommune mellem en blå og to røde kandidater.

Venstre sad på 28,2 procent af stemmerne ved sidste kommunalvalg, og har nu Jan Ole Jakobsen i spidsen som borgmesterkandidat.  

VALGPROFIL:

Tonni Hansen

Han har været medlem af kommunalbestyrelsen i 12 år, og ifølge ham selv har han altid været en del af det, der sker omkring ham både i form af forældrebestyrelser og idrætsforeninger. For ham er en af de vigtigste ting et stærkt erhvervsliv. 

VALGPROFIL:

Lisa Pihl Jensen

Over for Vesntre står en historisk bred alliance bestående af SF, Socialdemokraterne, Konservative, Radikale og Alternativet. De fem partier har aflagt musketereden "en for alle, alle for en" og er en stærk udfordring for Venstre. 

Hvis alliancen får flertal kan borgmesterposten havne hos både Lisa Pihl fra Socialdemokratiet og Tonni Hansen fra SF. 

Når TV 2/Fyn sender fra Langeland tirsdag, skal der blandt andet diskuteres bosætning, - og ikke mindst, hvad skal der til for at tiltrække nye tilflyttere til Langeland. En af mulighederne er at åbne op for salg af sommerhuse til udlændinge.

- Valgkampen på Langeland bliver dermed ikke et tradionelt opgør mellem rød og blå blok. Men et noget mere broget opgør mellem et blåt-rødt femkløver på den ene side og Venstre på den anden side. Ude på sidelinjen står Dansk Folkeparti, som så håber at sidde med trumfen, når stemmerne er talt op på valgaftenen, skriver politisk kommentator Jesper Buch i sin vurdering

TV 2/FYN PÅ LANGELAND

Klokken 12.35 - 14.00: STEM'RNE arrangerer og afholder debatmøde for førstegangsvælgerne. 

Klokken 17.30 - 19.30: TV 2/Fyn arrangerer og afholder debatmøde, hvor borgernes væsentligste problemstillinger vendes med kandidaterne og borgerne. Det foregår på Ørstedskolen, H.C. Ørstedvej 10, 5900 Rudkøbing. Det er gratis at deltage i debatmødet. Du skal møde op klokken 17.00, hvis du vil være med. 

Klokken 19.30: I vores udsendelse kan du se vores programserie 'Velkommen til Virkeligheden', hvor journalist Louise Ravn og Ann-Sophie Holm tager politikerne med ud i den virkelighed de selv designer i byrådssalene.  

Klokken 22.30: I vores sene udsendelse kan du se en direkte duel mellem spidskandidaterne til borgmesterposten. Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch sikrer, at spidskandidaterne tager stilling til netop deres kommunes udfordringer. 

Hele dagen kan du holde dig orienteret på www.tv2fyn.dk om din kommune og dine kandidater.