I det fynske folks tjeneste

Langelands nye borgmester kan blive fundet i aften

Fem kandidater kæmper tirsdag aften om spidskandidaturet hos Venstre. Vinderen har gode chancer for at blive borgmester, spår TV 2/Fyns politiske kommentator.

Venstres nye spidskandidat har gode muligheder for at indtage rådhuset efter valget. Det vurderer TV 2/FYNs politiske kommentator, Jesper Buch. Foto: Pernille Gram

Fem mænd. Ét borgmesterkandidatur. I aften skal Venstre på Langeland afgøre, hvem der skal afløse Bjarne Nielsen som partiets spidskandidat til kommunalvalget i november.

Valget står mellem Knud Gether, Jan Ole Jakobsen, Ulrik Kølle Hansen, Lars Chr. Prytz og Henrik Madsen Østerbye.

Og uanset hvem det bliver, så har personen gode muligheder for at blive Langelands nye bormester. Det vurderer Jesper Buch, TV 2/FYNs politiske redaktør.

- Valget i aften er virkelig spændende, fordi spidskandidaten med stor sandsynlighed bliver Langelands næste borgmester. Venstre står nemlig enormt stærkt på Langeland. Chancerne for at få et rigtig godt valg til efteråret er ikke blevet ringere efter, at Borgerlistens populære Knud Gether har meldt sig som kandidat under Venstres faner, siger Jesper Buch.

Ved sidste valg fik Venstre 28 procent af stemmerne, imens Borgerlisten fik 24 procent. Men siden er Borgerlisten smeltet sammen med Venstre og dermed sidder Venstre lige nu på ni ud af kommunalbestyrelsens 15 pladser.

De fem kandidater

  • Henrik Madsen-Østerbye, revisor
  • Knud Gether, nuværende medlem af kommunalbestyrelsen.
  • Ulrik Kølle Hansen, nuværende medlem af kommunalbestyrelsen.
  • Lars Chr. Prytz, tidligere formand for Tranekær Tullebølle Idrætsforening.
  • Jan Ole Jakobsen, nuværende medlem af kommunalbestyrelsen.

Kampvalg giver medlemsboom

Siden det blev meldt ud, hvem der stiller op, har Venstre på Langeland oplevet et regulært medlemsboom. Cirka 50 nye medlemmer er kommet til, så medlemstallet nu er omkring 200.

- Når der kommer flere navne i spil, så er det klart, at interessen stiger. Og det er da dejligt at få nye medlemmer, siger Bjarne Møller Pedersen, formand for Venstre på Langeland.

Og selvom mange nye lige pludselig, har meldt sig ind, så frygter han ikke, at der er et politisk kup under opsejling.

- Så vidt jeg kan se, så er de nye medlemmer spredt bredt ud over de forskellige kandidater. Og det er der ikke noget overraskende i.

Der er cirka 100 tilmeldte til opstillingsmødet, som foregår på Mariannes Madhus, tidligere Tullebølle Kro. Hver kandidat har tre minutter til at sælge sig selv for medlemmerne, og kandidaternes respektive opstiller har to minutter.

TV 2/Fyn sender direkte fra mødet. Følg med på TV 2/FYN og tv2fyn.dk tirsdag aften.