I det fynske folks tjeneste

Lilleholt tager et skridt op ad stigen

Venstres byrådsgruppe i Odense har valgt Christoffer Lilleholt som ny politisk ordfører. Dermed bliver det 22-årige byrådsmedlem en central spiller i den nye byrådsgruppe.

Venstres byrådsgruppe i Odense har valgt Christoffer Lilleholt til politisk ordfører.

Den 22-årige venstrepolitiker og byrådsmedlem i Odense, Christoffer Lilleholt, skal være ny politisk ordfører for Venstres gruppe i Odense Byråd. Dermed tager den unge politiker et skridt op ad den politiske karrierestige.

Jeg går ydmygt til opgaven og er klar til at påtage mig den ekstra store arbejdsindsats, som ligger i opgaven.

Christoffer Lilleholt, byrådsmedlem, Odense, Venstre

- Jeg går ydmygt til opgaven og er klar til at påtage mig den ekstra store arbejdsindsats, som ligger i opgaven, siger Christoffer Lilleholt.

Som politisk ordfører skal Christoffer Lilleholt i højere grad være med til at udvikle Venstres politik i Odense, og en af opgaverne er at holde budgettalen i byrådssalen og være forhandler, når budgettet skal forhandles.

Læs også Revser Jane Jegind for at tabe til “nybegynder”

- Posten betyder dels, at jeg har sparring med de andre gruppemedlemmer, men det betyder også, at jeg skal forholde mig til mere tværgående politiske emner.

Fik gruppens opbakning

Christoffer Lilleholt fik 2539 personlige stemmer ved valget, og var dermed den største stemmesluger på Venstre liste efter spidskandidaten Jane Jegind, der fik 8061 stemmer. Han afviser, at posten som politisk ordfører skulle være første skridt på vejen mod at blive leder af Venstre i Odense.

Spm: Er det her et skridt i mod at blive ny politisk leder af Venstre i Odense?
- Det er ikke noget, jeg har hørt noget om. Jeg glæder mig bare over, at gruppen har bakket op om mit kandidatur. Venstre er klar til at tage fat, og lige nu er Jane Jegind den bedste leder af Venstre i Odense, forklarer Christoffer Lilleholt.

Læs også Bo Libergren ude af Odense byråd

Udover posten som politisk ordfører fik Christoffer Lilleholt også en udvalgspost i beskæftigelses- og socialudvalget, en næstformandspost i Fjernvarme Fyn, en næstformandspost i bevillingsnævnet og blev medlem af bestyrelsen for Skt. Knuds Gymnasium, hvor han selv er student fra.

Christoffer Lilleholt afløser Bo Libergren, der ikke opnåede genvalg til Odense Byråd, på posten som politisk ordfører.

Som ny gruppeformand for Venstres byrådsgruppe valgte gruppen Claus Houden.