I det fynske folks tjeneste

Lodtrækning kan afgøre borgmesterpost i Kerteminde

Hvis de to borgmesterkandidater og senere byrådet ikke bliver enige om en ny borgmester, kan det ende med lodtrækning.

00:45

Kasper Olesen (til venstre) og Klavs Lauridsen (i midten) kæmper om Hans Luunbjergs (til højre) afgørende mandater.

Selv om det er to døgn siden, at de sidste krydser blev sat ved kommunalvalget i Kerteminde, har kommunen endnu ikke fundet ud af, hvem der skal være borgmester. 

Læs også Og så var der to: Luunbjerg trækker sig ud af borgmesterkampen

Kampen står mellem Kasper Olesen (S) og Klavs Lauridsen (K), og de forhandler fortsat om posten. Hvis de ikke kan blive enige, kan borgerne i Kerteminde Kommune risikere at få en borgmester, der er fundet ved lodtrækning.

- Hvis de ikke kan blive enige, skal spørgsmålet til afstemning i byrådssalen om, hvem man gerne vil have som borgmester. Det skal det to gange, og hvis man ikke er enige om det der, skal der trækkes lod i alleryderste konsekvens, siger TV 2/Fyns reporter Ann-Sophie Holm, der følger udviklingen i kommunen minut for minut.

Deadline om to uger

Der skal være konstituerende byrådsmøde i byrådssalen i Kerteminde 5. december.

Inden da skal de to borgmesterkandidater være enige om, hvem der skal være borgmester - ellers er der afstemning og altså i værste fald lodtrækning. 

Med andre ord kan der gå flere uger, inden borgerne i Kerteminde Kommune ved, hvem der får magten efter nytår.

Den siddende borgmester, Hans Luunbjerg (V), opgav torsdag eftermiddag at genvinde borgmesterposten.

Borgmester: Vi sælger os dyrt

Lige nu står Konservative, Dansk Folkeparti, Borgerlisten og Radikale Venstre sammen med 12 mandater, mens Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten til sammen har 10.

I midten står Venstre og Hans Luunbjerg med tre mandater, og han kan dermed afgøre, hvem Kertemindes kommende borgmester skal være.

- Vi vil sælge os selv så dyrt som muligt, så vi har forhandlinger både med den blå og den røde side for at finde ud af, hvor vi får det bedste resultat, fortæller Hans Luunbjerg.