I det fynske folks tjeneste

Lokalredaktør efter debat: - Anders Johansson (K) får svært ved at blive borgmester

Efter mandagens valgdebat gør lokalredaktør status. Han spår Konservatives chance for at tage borgmesterposten som lille.

00:20

Socialdemokratiets og Konservatives spidskandidater på Ærø i debat.

VALGPROFIL:

Anders Johansson

Mandagens valgdebat på Ærø afslørede, at Venstre og Ærøs Fremtid stadig er utilfredse med, at Konservative trak sig fra det valgforbund, de tre partier ellers indgik i tidligere på året.

VALGPROFIL:

Lennart Mogensen
VALGPROFIL:

Flemming Boye

- Venstre og Ærøs Fremtid har ikke glemt det (red. at Konservative trak sig fra valgforbundet), og hvis de holder fast på valgnatten, så får Anders Johansson rigtig svært ved at blive borgmester, siger Anders Østerby, lokalredaktør for Fyns Amts Avis på Ærø.

Debattens vinder og taber

Under debatten blev blandt andet holdningerne til planerne om en ny færgerute, ‘ÆrøXpressen’, delt. Her fremhæver Anders Østerby Venstres spidskandidat, Lennart Mogensen, som en, der klarede sig særligt godt:

- Han står ved, de ting han har sagt igennem hele forløbet. Han har humor med og kalder Dansk Folkeparti for Dansk Færgeparti. Det er noget, der vinder respekt, siger Anders Østerby.

I samme debat er også den kandidat, som Anders Østerby mener klarede sig dårligst. Flemming Boye fra Dansk Folkeparti fører en stor del af partiets valgkamp på at få en ny færgerute til Ærø, men spidskandidaten brændte ikke igennem under debatten.

- Han kegler lidt rundt, får snublet i nogle ord og er vævende. Jeg synes, han tabte på den ene sag, han havde alt at vinde på, siger Anders Østerby.

02:06

- Lennart Mogensen brændte igennem. Flemming Boye tabte på den ene sag, han havde alt at vinde på. 

Luk video

Læs også Duel om ny færgerute: En mulighed eller en trussel