I det fynske folks tjeneste

Lokalredaktøren efter debat: Større forskel på V og K end på S og V

Lokalredaktør for Fyens Stiftstidende i Faaborg-Midtfyn, Torsten Cilleborg, undrer sig over, at kandidaterne for S og V tilsyneladende er ret enige, mens V og K er længere fra hinanden.

00:43

1 af 2

Lokalredaktøren i Faaborg, Torsten Cilleborg, mener ikke, der var deciderede tabere under debatten mellem spidskandidaterne i Faaborg-Midtfyn Kommune på Midtfyns Gymnasium onsdag aften.

VALGPROFIL:

Søren Clemmensen

- Jeg vil ikke sige, at der var nogen, der ligefrem faldt igennem. Den konservative Søren Clemmensen klarede sig godt, når hans mærkesager kom op, og han fik lov til at markere sin kant. Socialdemokraten Hans Stavnsager viste overskud, noget ro, sagde Torsten Cilleborg efter debatmødet.

VALGPROFIL:

Hans Stavnsager

Til gengæld hæfter han sig ved, at Søren Clemmensen fik Venstres Søren Kristensen gjort vred.

- Jeg har aldrig set Søren Kristensen vred, men det blev han i dag. Det var de bevidste provokationer, Søren Clemmensen kom med, men om han taber debatten ved at blive vred, er jeg ikke sikker på. Han får jo netop markeret sine holdninger og vist, at der er forskel på de to borgerlige partier, sagde Torsten Cilleborg.

VALGPROFIL:

Søren Kristensen

Til gengæld er der ikke den store forskel på Socialdemokraten Hans Stavnsager og Venstres Søren Kristensen.

- Begge partier har en lang tradition for at samarbejde, og de vægter at skabe resultater fremfor at være uenige og hævde sig selv; men jeg synes, det er ærgreligt, når de stod her, at de ikke var mere interesseret i at vise forskellene overfor vælgerne, sagde Torsten Cilleborg.

På den baggrund stikker det i øjnene, at forskellen på Konservative og Venstre er så tydelige:

- Jeg har svært ved at se, at et samarbejde bliver rigtigt godt mellem Venstre og Konservative fremover, hvis Konservative kommer ind. Det er sandsynligt, at Venstre gør, mens det er åbent, om Konservative gør.

02:49

Hele lokalredaktør Torsten Cilleborgs vurdering af debatmødet i Faaborg-Midtfyn

Luk video

Læs også Se debatten fra Faaborg-Midtfyn på to minutter