I det fynske folks tjeneste

Lose: Nu kun en rival til magtfuld formandspost

Formand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp, trækker kandidatur til Danske Regioner og langer ud efter regioner, som med hendes ord ikke ønsker en københavner.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) trækker sit kandidatur til at stå spidsen for den magtfulde interesseorganisation Danske Regioner.

Kampen om formandsposten i Danske Regioner står dermed nu kun mellem Venstre-kandidaten Stephanie Lose, som er regionsrådsformand i Syddanmark og Ulla Astman, Region Nordjylland (S).

Dermed står Socialdemokratiet samlet bag Ulla Astman (S), som er formand for Region Nordjylland.

- Jeg har valgt at trække mit kandidatur, fordi det er vigtigt, at Socialdemokraterne nu stiller med én formandskandidat.

- Men jeg må også bare konstatere, at man bredt set i regionerne ikke ønsker, at en københavner bliver formand for Danske Regioner, siger Sophie Hæstorp Andersen til netmediet Altinget.

Hun mener, at der i medierne og politisk foregår det, som hun ser som en uretfærdig behandling af Region Hovedstaden, hvor dårlige sager får større opmærksomhed i regionen, end hvis det var sket andre steder.

- Det er bekymrende, for en stærk hovedstad er vigtig for hele landet, siger Sophie Hæstorp Andersen til Altinget.

Socialdemokratiet sidder på formandsposterne i fire ud af fem regioner. Men det er ikke givet, at partiet også kan sætte sig i spidsen for Danske Regioner.

I bestyrelsen har rød blok og blå blok hver otte mandater, mens Radikale sidder på det sidste og afgørende mandat.

Der foregår derfor forsat forhandlinger om, hvem der kan sætte sig i formandsstolen