Magtspil i Kerteminde: V og K slås om borgmesterposten

Trods en solid konservativ valgsejr er Kerteminde nu den eneste fynske kommune, der ikke har fået en ny borgmester endnu.

Klokken halv tre natten til onsdag stoppede forhandlingerne i Kertemindehallen mellem de politiske partier i byrådet uden resultat.

- Vi står og mangler nogle mandater. Nu skal folk hjem og sove på resultatet, og så forventer jeg, at der kommer en aftale i løbet af dagen, siger sejrherren Klavs Lauridsen fra Konservative. 

 

Hans parti gik fra ét til hele syv mandater, og Konservative har nu lige så mange pladser som Socialdemokraterne.

- Vi synes, at det er nærliggende, at det bliver os, der får borgmesterposten, siger Klavs Lauridsen.

Borgmester Hans Luunbjerg og hans parti Venstre gik tilbage fra fire til tre mandater. Alligevel har Hans Luunbjerg ikke opgivet drømmen om at fortsætte som borgmester.

- Vi har fået et dårligt valg, og vi har tabt. Men vi skal stadig forsøge at få mest muligt ud af det. Jeg er stålsat på at blive borgmester igen. Jeg har fire års erfaring med at løse udfordringer i Kerteminde, og det har byen brug for, at jeg bliver ved med, siger Hans Luunbjerg. 

 

De borgerlige partier kan ellers mønstre et klart flertal på 14 mandater mod 11 til de røde partier. Men Luunbjergs kamp for at forblive på posten som kommunens chef har foreløbig gjort, at det borgerlige flertal ikke har udmøntet sig i en blå borgmester.

- Vi ser ikke Luunbjerg som kommunens næste borgmester. Vi er enige om, at det skal være mig efter vores klare valgsejr, og det er vi stålsatte omkring, lyder det fra Klavs Lauridsen fra Konservative.