Musikken spiller: Kælderdrømmen er blevet virkelighed i butikkerne

Deres produkter er ude i butikkerne og omsætningen er firedoblet i år. Drømmen er blevet til virkelighed for iværksætter-parret bag Hall Audio.

Den fylder ikke meget mere end en lille æske tændstikker. Men Hall Connector streamer musik fra telefonen ud i hele butikken.

Hos Expert i Faaborg står den lille trådlåse mini-forstærker på hylden som det nyeste produkt i rækken fra Hall Audio. Da butikken åbnede for et halvt års tid siden, lavede ejerne en aftale med det vestfynske par, der står bag den lille sorte kasse. Siden er de små forstærkere gået som varmt brød.

- Jeg tror rigtig meget på produkterne, og det kan blive rigtig stort. Både i forhold til kvaliteten, prisen, holdbarheden på den, og så ved jeg jo, at markedet er til det, siger medejer Nicolai Jespersen.

Fynsk opfindelse

På hylderne står hele sortimentet af trådløse forstærkere, som også tæller udgaver på 8W og 30W i luksusudgaver af træ. Med dem kan man afspille musik direkte fra en smartphone, tablet eller computer.

Iværksætterparret Marie-Louise Larsen og Ulrik Tuemand fra Tommerup står bag den fynske opfindelse, som er blevet til hjemme i deres kælder. De importerer delene fra Kina, og Marie-Louise samler og pakker selv alle produkterne.

Spreder sig

Det er et år siden, TV 2/Fyn besøgte parret, der hidtil kun har haft en webshop.

Nu har de indgået aftaler med ni forskellige forhandlere fra Faaborg over Frederiksberg til Færøerne. Det har gjort en stor forskel, at kunderne har haft de trådløse produkter i hænderne i butikkerne. 

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er skide hårdt at nå hertil. Men når du så oplever noget skelsættende, som at se dine produkter i en forretning, så får du så meget motivation og så meget yes-følelse. Så gider du godt at gå ned i den der kælder en gang til, siger Marie-Louise Larsen.

Parret har også fået en aftale med Dansk Supermarked, og deres produkter er netop blevet lanceret på Wupti.com

Siden februar har de solgt 1.300 eksemplarer alene af mini-forstærkeren. Erhvervskunder som Fitnessworld og AV Center har også gjort en forskel. 

- At se vores produkter i vinduet og på en stor plakat på gaden, det var jo fuldstændig vanvittigt, siger Ulrik Tuemand.

Mini-forstærkeren Hall Connector er nyeste skud på stammen og den hidtil største sællert. Over 1300 eksemplarer er langet over disken siden februar.
Mini-forstærkeren Hall Connector er nyeste skud på stammen og den hidtil største sællert. Over 1300 eksemplarer er langet over disken siden februar.
Foto: Morten Grundholm

Enkelt koncept

Nicolai Jespersen åbnede Expert i Faaborg sammen med sin makker for et halvt års tid siden og ville gerne have nye produkter på hylderne. Et besøg af de unge Tommerup-iværksættere overbeviste ham.

- Vi kunne se den høje kvalitet og samtidigt enkelheden i produktet. Det er mange gange det, vores kunder søger og det har været en bragende succes lige siden, siger Nicolai Jespersen. 

Cashflow

Der er 15.000 arbejdspladser i Assens Kommune, hvor Marie-Louise Larsen og Ulrik Tuemand bor, og de 72 procent af arbejdspladserne er i private erhvervsvirksomheder. Hovedparten af kommunens virksomheder er små firmaer med op til ni medarbejdere, som Hall Audio.

Ulrik Tuemand har opgivet sit job som logisktikchef og arbejder nu på fuld tid med forstærkerne. Indtil videre skal han dog kigge langt efter en direktørløn. For i takt med et større salg er cashflowet i virksomheden blevet større, fordi leverandørerne skal betales forud. Samtidig har forhandlere og erhvervskunder en betalingsfrist, så der er bundet store beløb i de ordrer, som ligger.

Derfor holder parret tungen lige i munden og rationerer med pengene, inden de bestiller næste parti hjem og går i gang med at producere. 

- Vi er stille og roligt begyndt at tjene penge, og jeg får en løn, selvom det er beskedent. Når vi får effektueret de ordrer og får pengene ind, så er der til, at vi kan begynde at lave noget mere udvikling, siger Ulrik Tuemand.

Marie-Louise Larsen har et job på 30 timer ved siden af til at supplere familiens indtægt. 

Målet er landsdækkende

De er kommet et skridt videre drømmen, men det stopper ikke her. Planen er at få flere forhandleraftaler og gerne med nogle af de landsdækkende kæder.

De vil gerne eksportere endnu mere til lande som Norge og Sverige, og det kræver mere salg, flere penge og likviditet til at lave en større produktion.

-Det er lykkes at komme hertil, så hvorfor skulle vi ikke kunne bringe det endnu videre, end det er nu, siger Marie-Louise Larsen.

Det har været skelsættende for Marie-Louise Larsen og hendes mand at se deres  produkter i en forretning. "Det er ingen hemmelighed, at det er hårdt at nå hertil. Så det giver så meget motivation og så meget yes-følelse. Så gider du godt at gå ned i den der kælder en gang til" siger hun.
Det har været skelsættende for Marie-Louise Larsen og hendes mand at se deres  produkter i en forretning. "Det er ingen hemmelighed, at det er hårdt at nå hertil. Så det giver så meget motivation og så meget yes-følelse. Så gider du godt at gå ned i den der kælder en gang til" siger hun.
Foto: Morten Grundholm