I det fynske folks tjeneste

Narkomaner skal kunne bruge fixerum i Svendborg

Liberal Alliance foreslår, at heroinmisbrugere skal kunne benytte fixerum i Svendborg. Flere andre partier er skeptiske.

00:44

I Odense har man haft stor succes med fixerum til narkomaner, og det ønsker Liberal Alliance at indføre i Svendborg også.

- Der er mange, der ikke har modet til at gå ind i det almindelige system. Et fixerum gør, at de kan få ro og fred - og ikke bliver syge, siger Jørgen Lundsgaard (LA).  

- Giv dem et lidt lettere liv, lyder det.

VALGPROFIL:

Jørgen Lundsgaard

Radikale: Fantastisk misbrugscenter

Hanne Ringgaard Møller fra Radikale Venstre mener dog ikke, at Svendborg skal have et fixerum, hvor narkomaner kan tage deres heroin på kommunens regning.

- Svendborg Kommune har et fantastisk misbrugscenter, hvor vi har meget stærkt personale, der også vil hjælpe de allersvageste. Vi har en gadesygeplejerske, som går rundt på gaden, forklarer Hanne Ringgaard Møller. 

Læs også Bolledag og fixerum: Se debatten fra Svendborg på to minutter

- Vi skal ikke have et fixerum. Vi har Kirkens Korshær, som er flyttet i nye, flotte bygninger, hvor man vil gøre mere ud af at hjælpe personer, som har brug for hjælp, fortsætter hun.

Udover Odense er der fixerum i København, Vejle og Aarhus. Om Svendborg bliver den næste by på danmarkskortet, vil man kunne blive klogere på efter kommunalvalget den 21. november.

Borgmester overvejer fixerum

Bo Hansen, der er spidskandidat for Socialdemokratiet, mener heller ikke, at Svendborg skal have et fixerum.

Til gengæld har byens nuværende borgmester, Lars Erik Hornemann (V), ikke lagt sig fast på en beslutning endnu.

- Umiddelbart vil jeg sige nej, men jeg har også mødt meget kraftige argumenter fra nogle af mine egne kandidater, som gør, at jeg sådan set gerne vil være med til at overveje det, forklarer borgmesteren.

For at få heroin skal misbrugerne flere gange forgæves have forsøgt at blive stoffri.

Misbrugere begår mindre kriminalitet og har en større livskvalitet, når de får lægeordineret heroin.

Der er cirka 10.000 heroinmisbrugere i Danmark. Mellem 900 og 1.200 vurderes at være hårdt belastede. Det er dem, ordningen henvender sig til.

Se hele diskussionen om fixerum fra debatmødet på Svendborg Gymnasium herunder: 

08:05 Luk video