I det fynske folks tjeneste

Nordfyn: Får slutbonus men fortsætter i jobbet

Kommunaldirektøren i Nordfyns Kommune får bonus på over en halv million kroner for at være tidsbegrænset ansat. Men alligevel fortsætter han i jobbet.

Kommunaldirektøren i Nordfyns Kommune, Morten V. Pedersen, har modtaget et klækkeligt bidrag oven i sin normale løn, da han i 2016 fik et åremålstillæg på 571.817 kroner. Dermed lød den samlede årsløn til kommunaldirektøren i 2016 på 2.016.903.

Åremålstillægget til kommunaldirektøren bliver udbetalt, fordi der ikke er tale om et fast job, men et job som kommunaldirektøren teoretisk set kun er ansat til i en given periode, altså et åremål. Når åremålet ophører, så udløser det åremålstillægget på 517.817 kroner. Også selv om Morten V. Pedersen forsætter som kommunaldirektør i Nordfyns Kommune, det viser en aktindsigt, som websitet journalista.dk har fået.

Morten Andersen, der er borgmester i Nordfyns Kommune, medgiver, at det kan se mærkeligt ud, men forklarer, at det er et helt normalt vilkår ved den type ansættelser.

- Da vi skulle have en ny kommunaldirektør i 2011 valgte vi at slå stillingen op, så den nye kommunaldirektører både kunne ansættes på kontrakt eller på åremål. Det gjorde vi, fordi vi vurderede, at det var den rigtige måde at rekruttere den bedste kommunaldirektør, forklarer Morten Andersen.

Ny kontrakt giver også åremålsbonus

Efter at kommunaldirektørens første kontrakt udløb i slutningen af 2016 fik han udbetalt tillægget på lidt over en halv million kroner, og samtidig valgte kommunalbestyrelsen i Nordfyn at tilbyde Morten V. Pedersen en ny fire-årig åremålskontrakt som kommunaldirektør. Når denne kontrakt udløber den 1. januar 2021 er Morten V. Pedersen berettiget til at få en ny åremålsbonus på lidt over 400.000 kroner, eller det der svarer til fire måneders løn.

Borgmester Morten Andersen mener, at muligheden for at ansætte på åremål er vigtig at have, da man på den måde også får muligheden for at afbryde samarbejdet med en kommunaldirektør før tid.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har den rigtige kommunaldirektør, som passer sammen med borgmesteren og kommunalbestyrelsen. Hvis vi ansætter på fire-fem årige kontrakter, så er der mulighed for at kunne afbryde samarbejdet uden at skulle betale store fratrædelsesgodtgørelser. Det er jo netop forskellen på at være ansat på den ene og den anden måde.

Alt er kørt efter reglerne

Nordfyns Kommunaldirektør, Morten V. Pedersen siger til TV 2/Fyn, at alt er kørt efter reglerne, og at det er de givne vilkår, når man har en tidsbegrænset ansættelse.

- Da jeg havde været ansat i fem år i Nordfyns Kommune, får jeg udbetalt en godtgørelse på fem måneders løn. Det er en helt naturlig følge af, at jeg er ansat på de vilkår. Bliver jeg yderligere fire år, som jeg har indgået aftale om, så får jeg også en åremålsgodtgørelse på fire måneders løn. Sådan er reglerne, slår kommunaldirektør i Nordfyns Kommune, Morten V. Pedersen, fast.