I det fynske folks tjeneste

Normeringer: - Lige om lidt er om lang tid

Et af de varme emner på TV 2/Fyns valgdebat på Tietgen Handelsgymnasium i Odense fredag aften blev normeringer i kommunens børnehuse.

00:37

Et tv-klip fra lokal-tv stationen "Odense ser Rødt" satte gang i en heftig debat om normeringerne i Odense Kommunes børneinstitutioner.

En pædagog fra en af byens børnehuse genfortalte i tv-indslaget et barns reaktion på, at personalt på grund af travlhed hele tiden måtte sige til børnene "lige om lidt":

- Jeg synes, at "lige om lidt" er om lang tid, sagde barnet.

VALGPROFIL:

Christel Gall

Debatpanelet blev bedt markere, om de gik ind for at indføre minimumsnormeringer i kommunens børnehuse.

De Radikale og Enhedslisten sagde ja til at indføre minimumsnormeringer, mens Konservative og Dansk Folkeparti sagde nej.

- Det er ikke godt for nogen, når man hører det her. Men vi hører også om et kæmpe sygefravær, som vi har blandt de kommunalt ansatte, det skal vi også have gjort noget ved, sagde Konservatives spidskandidat Søren Windell.

Dansk Folkeparti mener, at der skal ses individuelt på børnehusene.

VALGPROFIL:

Søren Windell

- Der er nogle stedet, hvor den normering de vil have, vil være super fin, og så er der andre steder, hvor mindre godt kunne gøre det. Der skal være plads til individuelle vurderinger, sagde Dansk Folkepartis spidskandidat Christel Gall.

06:45

Se hele debatten om minimumsnormeringer her.

Luk video