I det fynske folks tjeneste

Nyt Odense splittet: Ny liste på vej

Lokallisten Nyt Odense er i oprør med sig selv. Frank Eistrup, der er en af listens stiftere, har netop smækket med døren og meldt sig ud. Det sker i protest over listens bestyrelse.

Der er dyb splid i lokallisten Nyt Odense. Et internt opgør har medført, at fire af listens kandidater har meldt sig ud i protest mod bestyrelsen og formanden for listen, Gert Broxgaard.

 "Vi er hverken røde eller blå - vi er til at stole på".

Nyt Odenses slogan

- Det handler dybest set om vores troværdighed og vores personlige integritet. Vi kunne ikke stå på mål for at være med i Nyt Odense, og til sidst var vi nået til et punkt, hvor det ikke gav mening mere at være med. Og derfor trak vi os, siger Kim Skjoldborg. Han har været kandidat til kommunalvalget i november for Nyt Odense.

I torsdags meldte spidskandidaten for Nyt Odense, Frank Eistrup, ud, at listen indgik i et valgforbund med en række partier i blå blok. Men allerede dagen efter opstod der uro omkring udmeldingen.

Listens formand Gert Broxgaard afviste, at listen var en del af valgforbundet med blå blok. Ifølge listens formand var spørgsmålet om valgforbund slet ikke blevet diskuteret blandt listens kandidater.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde lørdag besluttede et flertal, at støtte Gert Broxgaard som formand og trække støtten til valgforbundet med blå blok.

- Vi fortsætter den kurs, som vi har kørt det seneste halvandet år. Altså det, som også er vores slogan: "Vi er hverken røde eller blå - vi er til at stole på". Det er jo deres ret at melde sig ud, og det skal de have lov til, siger Gert Broxgaard.

De fire kandidater, der har forladt Nyt Odense, har allerede lavet en ny liste, der hedder "Et bedre Odense". De fire kandidater er nu i gang med at samle underskrifter, så de får lov at stille op til kommende kommunalvalget 21. november. 

Listen "Et bedre Odense" går til valg på at skabe bedre offentlig ledelse i Odense Kommune og bruge færre penge på infrastruktur.

- Vi mener stadig, at byen har behov for forandring, og at der er en grundlæggende utilfredshed med tingenes tilstand, men vi kunne på ingen måde gøre os gældende i Nyt Odense. Derfor trak vi os og laver nu vores egen liste, fortæller Kim Skjoldborg.

Læs også Ingen stemmer må gå til spilde: Borgerlige i Odense rykker sammen