I det fynske folks tjeneste

Peter Rahbæk Juels valgplakater vandaliseret: - Det er sølle

En stribe af Odenses socialdemokratiske borgmesterkandidat, Peter Rahbæk Juels, valgplakater i Vollsmose er blevet oversprayet med graffiti. Peter Rahbæk Juel kalder det en sølle måde at hævde sig på.

Peter Rahbæk Juels valgplakater er blevet udsat for hærværk i Vollsmose. Foto: Ole Holbech

Peter Rahbæk Juel (S) er, som alle andre politikere på valg, repræsenteret i byens lygtepæle med sine valgplakater. Men en del af den odenseanske borgmesterkandidats valgplakater er blevet systematisk ødelagt og overtegnet med spraymaling på Vollmose Allé og Svendsagervej i det nordøstlige Odense.

Læs også Efter 11 år i Ankers skygge: Nu skal Peter Rahbæk ud i lyset

Peter Rahbæk Juel er utilfreds med hærværket, som han kalder for en sølle måde at hævde sig på.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Kommunalvalget er i fuld gang, og det handler om at bruge dialog som værktøj, og så er det nogle sølle typer, der vælger at gøre det her. Jeg har deltaget i et vælgermøde i Vollsmose, og det var det vælgermøde, hvor der har værets flest mennesker indtil videre, så beboerne engagerer sig virkelig i valget i området, og derfor synes jeg, det er ærgerligt, at nogen så vælger at hævde sig på denne måde, siger Peter Rahbæk Juel. 

Hærværk på tværs af partiskel

Hærvrksmændene skæver tilsyneladende ikke til partifarven, for det er ikke kun Peter Rahbæk Juels plakater, der er udsat for hærværk.

På Svendsagervej hænger der også plakater af Venstres borgesterkandidat Jane Jegind, og de har også fået en tur med den sorte spraymaling.

VALGPROFIL:

Jane Jegind

Men Jane Jegind har kun et skuldertræk til overs for den måde at ytre sig på.

- Det siger mere om dem, end det gør om Peter (Rahbæk Juel, red.) og mig, siger Jane Jegind, der ligesom sin modkandidat mener, at man i stedet burde stå frem og deltage konstruktivt i valgkampen.

- Jeg synes, de burde stå frem og bruge deres ytringsfrihed på en demokratisk måde og give deres meninger til kende, men måske tør de ikke, siger Jane Jegind.

Borgmesterkandidat Jane Jegind (V) er også blevet udsat for hærværk af sine valgplakater Foto: Anders Høgh

VALGPROFIL:

Peter Rahbæk Juel

Plakaterne bliver hængende

De ødelagte valgplakater bliver ikke skiftet ud, og Peter Rahbæk Juel har ikke tænkt sig at forfølge hærværket.

- Nej, de plakater må være, som de er. Jeg har ingen planer om at skifte dem ud, og så kan dem, der har tegnet på dem tænke, hvad de vil, siger Peter Rahbæk Juel. 

Borgmesterkandidaten har delt en video af hærværket på sin Facebookside, og her opfordrer han samtidig til at deltage i valgkampen på en positiv måde.

Uanset om det er drengestreger, eller hvad det er, så vil jeg gerne opfordre alle til at komme ind i valgkampen – frem for at sprede dårlig stil på den her måde, skriver Peter rahbæk Juel blandt andet.