I det fynske folks tjeneste

Pinligt eller genialt?: Ny sydfynsk gangnamstyle

Er det "Sydfyn Style" version 2, når den konservative politiker Henrik Nielsen fra Svendborg rapper sig gennem sin nye valgvideo?

Henrik Nielsen i sin nye valgvideo.

"Jeg ska ski' do" . "Henrik det er lige nu".

Der er intet galt med rim og det kække hos Henrik Nielsen. Han er Konservatives borgmesterkandidat i Svendborg, og lagde først på eftermiddagen tirsdag en valgvideo på Facebook.

Her er der ingen tvivl om manglende sangtalent, humor og klassiske konservative dyder som ægteskab og trofasthed.

Men hvis nogen får nervøsetrækninger, krumme tæer eller bare rækker armene op i jubel, så er den god nok: Det "Sydfyn Style" version 2.

Det er fjollet, men tiltænkt fjollet og et udtryk for, at Henrik Nielsen er en glad mand, som rykker på en opfordring.

- En valgkamp er jo en fejring af demokrati. Det må gerne være lidt festligt - og det er det, siger borgmesterkandidaten.

Læs også Komiker vil befri Fyn

Læs også Tidligere natklubejer vil være borgmester: Det bliver stort

Det er ikke første gang Henrik Nielsen benytter sig af video i valgkampen. I 2013 lavede han det man nok kan betegne som en underlig video, men det forhindrede ikke Henrik Nielsen i at hente ikke færre end totredjedele af de konservatives stemmer og sikre tre mandater i byrådssalen i Svendborg.

- Mange har spurgt om der kom en ny valgvideo, så vi tog kontakt til Desiree (Desiree Lenzberg Ulrich, red.) og Bandit Productions, fortæller Henrik Nielsen.

- Vi prøver at have en humoristisk tilgang til livet. Det kan godt være, det er lidt fjollet, men det skal der også være plads til.

- Men jeg rammer nogen der får et indtryk af, hvem vi er - min hustru og jeg. Vi har masser af livsglæde og posivitet. Livet skal være sjovt, siger Henrik Nielsen og tilføjer:

- Der er rigtig meget alvor, når vi snakker kommunal økonomi. Men os i det sydfynske har rigtig meget at glæde os over.

I opslaget på Facebook skriver Henrik Nielsen direkte til hustruen Mette: "Den er til dig, min skat. Hvis bare vi er vi to, så kan vi klare alt du!".

VALGPROFIL:

Henrik Nielsen

Da "Sydfyn Style" i 2013 ramte nettet gik den viralt. Her ser man fire sydfynske borgmestre danse og rappe sig gennem tidens kæmpehit, "Gangnam Style" med den sydkoreanske rapper Psy. Man havde dog glemt en detalje og sikre sig ret til at anvende musikken. Det endte med en bøde på et ikke opgivet beløb.

Henrik Nielsens video byder også op til dans. Denne gang er musikken dog lavet til lejligheden - omend komponisten i høj grad kan sende taksigelser til sommerens monsterhit "despacito" med Luis Fonsi, som også hærgede/hærger hitlisterne i en version, hvor fænomenet Justin Bieber er med på vokal.