I det fynske folks tjeneste

Politiker uden politik: Frirum fyldt med Disney og kager

Sara Emil Baaring får familieliv, kommunalpolitik og jobbet som lærer til at gå op i en højere enhed, når hun tager sig tid til at bage eller slappe af med en klassisk Disney-tegnefilm.

00:35

Sara Emil Baaring fortæller i Politiker Uden Politik om sin passion for Disney-film.

Tyllerne klirrer metallisk, da de rammer bordet. Sara Emil Baaring smiler og slår ud med armene.

- Det er dem jeg bruger, når jeg pynter kagerne. Se, siger den 31-årige kommunalpolitiker fra Assens, mens hun står i sit køkken og fuldstændigt har hjemmebane:

Tyller er vigtige redskaber, når kager skal pyntes. Foto: Flemming Ellegaard

- Den her bruger jeg, når jeg laver det store blomster. Det er den god til.

At bage er blot en af de ting, som Sara Emil Baaring afslører i tv-serien Politiker Uden Politik. Men ikke nødvendigvis den mindste. For at skabe sig rum - frirum - i en travl hverdag, er vigtigt for hende.

Ung politiker trækker alderen ned

- Jeg kan virkelig godt lide mit arbejde som lærer på Verninge Skole. Det er dejligt at kunne inspirere børnene, synes jeg. Og politik er spændende, slår hun fast som efterhånden erfaren politiker, der var først i 20´erne, da hun blev valgt til kommunalbestyrelsen i Assens.

- Dengang var jeg med til at trække gennemsnitsalderen ned. Det er jeg stadig. Jeg mener, at den typiske politiker i Assens i denne periode er omkring 62 år. Og så er vi da heller ikke for mange kvinder, så derfor kan jeg godt lide at være med.

Genialt at bo i bofællesskab

Noget der giver hende tid i hverdagen er, at hun bor i bofællesskabet Gl. Grevegård i udkanten af Tommerup. Efter to år på venteliste, rykkede familien, der udover ægtemanden Mark også tæller en datter på fire år og en søn på to, ind i et af de 20 huse.

Bofællesskabet råder også over en flok høns, som Sara Emil Baaring dog ikke er med til at passe. Foto: Flemming Ellegaard

- Det er genialt. Mark laver mad tre gange i løbet af en måned, og det samme gør jeg. Resten af tiden kommer vi bare op til spisetid og så er der serveret. Det er en utrolig lettelse i en travl hverdag, indrømmer hun og tilføjer:

- Fællesskabet er jo også fantastisk. Vi er mange børnefamilier, så børnene løber ind og ud hos hinanden. Og vi hjælpes på fælles arbejdsdage og i de arbejdsgrupper, som alle er en del af. Altså i det omfang, de føler de passer ind. Selv er jeg ikke til køkkenhave eller at passe høns, så jeg er med i gruppen der bl.a. skriver referater efter møder. 

Læs også Politiker uden Politik: Pizza-kok for sjov og Brøndby-fan for livet

Disney-film er guld

- Vidste du, spørger Sara Emil Barring, og rækker ud efter en dvd-film med "Tornerose og De Syv Dværge" fra 1937, - hvad der skete, da filmen vandt en Oscar?

TV 2/FYNs udsendte må trække beklagende på skulderen.

- De blev fremstillet syv små statuetter. En for hver af dværgene.

Ovenover interessen for kager og lysten til at dekorere huset til højtider, står Disney-film øverst. At se tegnefilm eller besøge Disney-parken ved Paris er en lidenskab hun dyrker med stor fornøjelse.

- Det er hyggeligt. Jeg har ikke alle film, men mange. Og jeg er ved at få smittet mine børn med interessen. De kravler også gerne op i sofaen, når jeg sætter en film på. Hvorfor jeg er så vild med det, ved jeg egentlig ikke. Måske er det noget med at holde fast i barndommen, funderer hun og lægger dvd´en på plads.

Læs også Politiker uden Politik: Stripperen tog tøjet på og elsker sin fortid

Ramt af tragedie

Den mørkhårede kvinde smiler meget. Næsten hele tiden. Men ikke alt har været muntert. I 2012 ramte tragedien, da hun mistede en datter sent i graviditeten.

- Jeg har valgt at være meget åben omkring det, for at være med til at bryde det tabu, som døden er. Min mand og jeg besluttede, at hun skulle doneres til forskning. Det betyder også, at vi ikke har et gravsted. Efterfølgende fik vi et langt takkebrev fra en overlæge, for det var 13 år siden, der sidst var blevet doneret et spædbarn til forskning i Danmark. Jeg har gemt brevet, og vil en dag fortælle mine børn om deres døde storesøster. Men ikke før de er store nok til at forstå det, siger Sara Emil Baaring. 

I Politiker Uden Politik fortæller Sara Emil Baaring meget mere om de ting, der er vigtige for hende i hendes liv.

19:39 Luk video