I det fynske folks tjeneste

Radikale: Fritidsklubberne kommer ikke tilbage

Odense Kommune lukkede sidste år 35 fritidsklubber, og erstattede dem med 10 ungdomscentre. Radikale vil gerne være med til at justere, men de 35 klubber kommer ikke tilbage.

00:25

Et af de varme emner på TV 2/Fyns valgdebat på Tietgen Handelsgymnasium i Odense fredag aften blev lukningen af 35 fritidsklubber. Klubberne blev i 2016 erstattet at 10 ungdomscentre.

Beslutningen betyder, at mange skolebørn må cykle langt for at komme i til det nærmeste ungdomscenter efter skoletid. På flere yderskoler, Spurvelundsskolen og Lumby Skole, har forældre af egen drift og for egne penge startet nye private fritidsklubber.

VALGPROFIL:

Brian Skov Nielsen

Ved debatten opstod der en usædvanlig enighed på tværs af partierne. De Konservatives spidskandidat Søren Windell og Enhedslistens spidskandidat Brian Skov Nielsen ønskede klubberne tilbage.

Men meldingen fra den radikale spidskandidat, og nuværende børne- og ungerådmand, Susanne Ursula Crawley Larsen var klar under debatten:

- Vi kommer ikke tilbage til den gamle ordning, men strukturen, som vi har nu, kan være skelettet for noget, der kan blive bedre, end det vi har nu, sagde Susanne Ursula Crawley Larsen.

VALGPROFIL:

Susanne Ursula Crawley Larsen

Også selv om det betyder, at børnene skal ud og cykle op til ti kilometer dagligt?

- Vi har i børne- og ungeudvalget allerede besluttet at lave en evaluering af det her. Og der vil geografi og alder være noget af det vi ser på. Der kan jeg godt se, at det komme vi til at justere på, hvis nogen vil være med til at finde penge, sagde Susanne Ursula Crawley Larsen.

00:22

De Konservatives spidskandidat Søren Windell og Enhedslistens spidskandidat Brian Skov Nielsen ønskede klubberne tilbage.

Luk video

Læs også Lena: - Mit barn er prøveklud! Gør skoledagen kortere

03:26

Radikale: Fritidskubberne kommer ikke tilbage

Luk video