I det fynske folks tjeneste

Røde partier går sammen i Nyborg

Alternativet, Enhedslisten, SF, Radikale og Socialdemokratiet går sammen i valgforbund i Nyborg Kommune.

Det bliver en samlet rød blok, der går til valg i Nyborg. Alternativet, Enhedslisten, SF, Radikale og Socialdemokratiet indgik sent onsdag eftermiddag aftale om et teknisk valgforbund i forbindelse med kommunalvalget den 21. november.

Det tekniske valgforbund betyder, at de fem partier sikrer sig mod stemmespild, da eventuelt overskydende stemmer vil bliver fordelt mellem partierne i valgforbundet.

Aftale om konstituering

I forbindelse med aftalen om valgforbund har partierne også aftalt, at de fem partier vil søge at indgå en konstitueringsaftale sammen, når valgresultatet foreligger. Først derefter vil de tage kontakt til de øvrige partier i byrådet. 

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at lave et valgforbund, for vi har brug for at så mange som muligt, af de stemmer der bliver afgivet kommer i spild, når der skal konstitueres, siger Vibeke Ejlertsen, der er spidskandidat for socialdemokraterne i Nyborg.

Ved sidste valg fik de fem partier til sammen 53 procent af stemmerne. Alligevel endte det med, at borgmesterposten i Nyborg gik til Kenneth Muhs fra Venstre, da socialdemokraten Jan Reimer Christiansen sprang fra Socialdemokratiet vil Venstre.

Partier skal opføre sig anstændigt

Aftalen mellem de fem partier betyder også, at de partier der bliver valgt forpligter sig til at holde kvartalsmøder med de partier, der eventuelt ikke opnår valg.

I aftalen som blev underskrevet på Rådhuset i Nyborg onsdag klokken 17.30, har de fem partier understreget, at aftalen forudsætter, at partierne optræder anstændigt overfor hinanden i løbet af valgkampen.

- Jeg har ikke nogen forventninger om, at vi ikke opfører os anstændigt overfor hinanden, men den passus er med for at sikre os, at vi husker hinanden på, at vi har et teknisk valgforbund, og at der er mange ting, vi er enige om, siger den socialdemokratiske spidskandidat Vibeke Ejlertsen.