I det fynske folks tjeneste

SF-næstformand trækker sig – går efter borgmesterpost på Langeland

SF-næstformand går efter posten som borgmester i Langeland Kommune og trækker sig derfor fra landspolitik.

SF-næstformand Tonni Hansen trækker sig fra posten som næstformand i partiet, så han kan koncentrere sig om lokalpolitik og kampen om at blive Langelands næste borgmester.

- Jeg trækker mig som næstformand i SF's landsledelse, så jeg kan koncentrere mig 100 procent om lokalpolitik. Jeg vil bruge det næste halve år på at komme rundt på hele Langeland og Strynø og deltage i lokale arrangementer og fyraftensmøder med borgere og virksomheder, siger Tonni Hansen. 

Læs også Langelands borgmester genopstiller ikke

SF meddeler, at partiet går målrettet efter borgmesterposter i hele landet. Kommunalvalget finder sted den 21. november, og SF-formand Pia Olsen Dyhr har tidligere peget på, at Langeland ville være et oplagt sted at kapre en borgmesterpost.

Venstre-borgmester stopper

Tonni Hansen har tidligere siddet som viceborgmester på Langeland.

- Jeg tror, at for at vi kan lykkes med at trække nye aktive mennesker til Langeland, så skal vi først og fremmest vise, at vi er et aktivt lokalsamfund med et sprudlende kultur- og idrætsliv. Det sker ikke af sig selv, siger Tonni Hansen.

Selv om Tonni Hansen stopper som næstformand i partiet, har han opbakning fra Pia Olsen Dyhr.

- Jeg støtter Tonni Hansen i hans beslutning, fordi SF går efter borgmesterposten, og jeg kommer gerne til Langeland og bakker hans valgkamp op, siger Pia Olsen Dyhr.

Langelands nuværende borgmester, Bjarne Nielsen (V), har siddet otte år på posten. Han genopstiller ikke som spidskandidat ved kommunalvalget. Venstre finder sin spidskandidat til borgmesterposten senere på måneden.