I det fynske folks tjeneste

SF om Vollsmose: - Riv nogle af højhusene ned

SF vil rive bygninger ned i Odense-bydelen Vollsmose, men det mener Enhedslisten vil være en dårlig idé.

00:32

Står det til SF, så skal flere af bygningerne i den belastede bydel Vollsmose jævnes med jorden.

Vollsmose var et af de varme emner, da TV 2/Fyn fredag afholdte debatmøde i Odense med kommunens spidskandidater. Her kom der flere bud på, hvordan man skal løse bydelens udfordringer, og ét af dem var altså fra SF.

- I nogle af de store højhuse bor der rigtig mange udsatte familier med sociale problemer, og vores socialarbejdere har bare enormt svært ved at komme ind og arbejde med de her familier, når de bor så tæt i de her højhuse, og der er bander lige uden for døren, siger Brian Dybro, der er spidskandidat i Odense for SF. 

For at imødekomme det kom Brian Dybro med et helt konkret løsningsforslag.

- Derfor skal vi rive nogle af de her store højhuse ned. Vi skal lave en plan sammen med boligforeningerne.

EL: Sociale problemer løses ikke via en bulldozer
Spørgsmålet om nedrivning skabte dog uenighed på venstrefløjen. Brian Dybros forslag gav nemlig ikke genklang hos Brian Skov Nielsen, der er spidskandidat for Enhedslisten.

- Jeg synes ikke, at vi skal rive gode boliger ned. Vollsmose er fuldt udlejet nu. Der er ikke nogen grund til at køre en bulldozer gennem Vollsmose, sagde han og fortsatte:

- Sociale problemer løses ikke via en bulldozer. Sociale problemer løses ikke ved, at vi tvangsflytter beboerne. Sociale problemer løses ved, at vi flytter beboerne, og ved at vi hjælper dem videre til et bedre liv.

Se hele valgdebatten om Vollsmose her:

14:06 Luk video