I det fynske folks tjeneste

Skænderi for åben skærm: Stor splittelse i blå blok

Venstre og Konservative angreb hinanden under borgmesterdebat. Venstre frygter, at en stemme på Konservative går til rød blok.

01:33

De borgerlige i Middelfart Kommune er splittede, og derfor tror den konservative spidskandidat Morten Weiss-Pedersen (K) mere på en socialdemokratisk borgmester end en Venstre-borgmester.

Det afslørede han under TV 2/Fyns debatmøde på Middelfart Gymnasium, hvor hårde ord fløj gennem luften mellem ham og Venstres spidskandidat, Regitze Tilma. 

Læs også Regnefejl og syge borgere: Se debatten fra Middelfart på to minutter

- En total splittet borgerlig fløj gør det nok meget udfordrende, fastslår Morten Weiss-Pedersen under debatten om, hvem der skal være borgmester.

Blå stemmer til Socialdemokratiet

Herefter diskuterede de to borgerlige politikere, hvem der havde ansvaret for splittelsen i blå blok.

- Jeg ved også, at du har nogle traditioner ovre i Socialdemokratiet, siger Regitze Tilma.

- Vil det sige, at en stemme på dig, er en stemme på Socialdemokratiet - sådan som det plejer at være, spørger Venstre-politikeren.

Det svarede Morten Weiss-Pedersen ikke umiddelbart på, men skød med det samme igen.

- Du er formand for teknisk udvalg, fordi I solgte jer til en socialdemokratisk borgmester for at få posten, forklarer Morten Weiss-Pedersen.

Festligt for rød blok

Regitze Tilma undrer sig, for den konservative spidskandidat har en tilsvarende udvalgspost, som han har fået med socialdemokratisk hjælp.

Alt imens står den socialdemokratiske spidskandidat og nuværende borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, stille og lytter til skænderiet i blå blok.

- Det er altid festligt, konstaterer Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Vælgerne skal stemme 21. november. Om Johannes Lundsfryd Jensen får lov at fortsætte som borgmester, skal vælgerne afgøre. Han overtog posten i september, da Steen Dahlstrøm (S) gik af på grund af sygdom.

Se hele debatten om borgmesterposten herunder: 

10:53 Luk video