I det fynske folks tjeneste

Socialdemokrat vil fyre kommunalt ansatte for mere velfærd

To af spidskandidaterne i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg (V) og Kasper Ejsing Olesen (S), mødtes onsdag i en duel på på Østfyns Produktionsskole i Marslev.

00:29

VALGPROFIL:

Kasper Ejsing Olesen

- Vi har opbygget et system, hvor vi hele tiden placerer vores borgere i kasser. Vi har en masse medarbejdere, der vurderer, hvilken kasse borgerne skal placeres i, og når de er placeret, har vi nogle medarbejdere, der ser, om de kan flyttes til en anden kasse. De medarbejdere vil vi fjerne, sagde Kasper Ejsing Olesen (S) under onsdagens borgmesterduel og peger på den vurdering af borgere, der foretages i to led af kommunale medarbejdere - den såkaldte visitation og revisitation.

Det er nemlig Socialdemokraternes forslag til en løsning, der skal give kommunen flere kroner til velfærd.

- Det er som minimum 14 millioner kroner, der vil være at spare der, sagde Kasper Ejsing Olesen.

Den besparelse mener Hans Luunbjerg dog ikke medfører noget godt:

- Revisitationen er i mange tilfælde det, der gør, at vi får noget luft i økonomien. Så hvis vi afskediger visitatorerne, så bliver det endnu sværere at styre økonomien, sagde han.

VALGPROFIL:

Hans Luunbjerg

Problemer med at skaffe flertal

Forslaget med fyringer skal være en del af den røde tråd, som Kasper Ejsing Olesen vil have at byrådet skal følge. Han mener, at byrådsperioden er blevet præget af alles kamp mod alle og ikke en fælles retning mod et fælles mål:

- Og det er en af grundene til, vi ikke er kommet i mål med ret mange ting og har virket utroværdige overfor vores samarbejdspartnere, sagde Kasper Ejsing Olesen.

Men det var Hans Luunbjerg ikke enig i.

- En borgmester er ikke stærkere end det flertal, han kan skaffe, siger han om det samarbejde, der har været i byrådet. Han anerkender, at der har været problemer med at skaffe flertal:

- Men det er jo ikke nødvendigvis borgmesterens problem, det er lige så vel det øvrige byråds problem.

Se hele borgmesterduellen i Kerteminde Kommune her:

10:13 Luk video

Emnet om velfærd blev også diskuteret på valgmødet - se hele debatten her:

15:04 Luk video