Sonja om sexchikanesag: Jeg blev hængt ud som løgner

I april stod Sonja Marie Jensen frem og fortalte om sexchikane i Nyborg Byråd. Det blev starten på en hård omgang i mediemøllen.

Der blev diskuteret sexchikane, sexisme og hvordan det er at være ung kvinde i politik, da Sonja Marie Jensen stod frem og fortalte, hvordan hun blev udsat for sexchikane i Nyborg Byråd. Nu står det 22-årige byrådsmedlem fra Nyborg frem og fortæller, hvordan hun oplevede at være midtpunkt i en sag som blev beskrevet i alle landets aviser, radiostationer og tv-kanaler.

- Det var hårdt og noget af opmærksomheden ville jeg gerne have undgået. Også fordi der var rigtig mange der tillod sig, og følte at det var berettiget at diskutere mig som person og kritisere mig og hænge mig ud som en løgner.

- Det ville jeg gerne have undværet, siger Sonja Marie Jensen.

Klask i røven

Sagen startede da Sonja Marie Jensen i april stod frem på TV 2/Fyn og fortalte, hvordan hun havde fået ”klask i røven” og lumre kommentarer fra unavngivne personer i Nyborg Byråd. Den historie blev hurtig grebet af en række andre medier, og pludselig diskuterede alle sagen.

I Nyborg Byråd fik hun opbakning fra flere af sine byrådskolleger, mens andre tog afstand fra hendes beskyldninger. Den tidligere Venstre-borgmester i Ørbæk og nuværende byrådsmedlem i Nyborg mente, at der var tale om et mediestunt og følte sig hængt ud, som mandligt byrådsmedlem. Selv fortryder Sonja Marie Jensen, at det blev en sag der handlede om Nyborg.

- Jeg er så ked af, at det blev en Nyborg-sag, for det var det jo aldrig. Det var jo ikke det, det handlede om. Det handlede om at sætte sexisme og sexchikane til debat i vores samfund fordi det foregår over alt i vores samfund.

Ingen sexchikane siden 

Sonja Marie Jensen vil stadig ikke fortælle, hvem i Nyborg Byråd der stod bag sexchikanen, men der har ikke været nogle episoder siden april, hvor hun stod frem.

- Folk har ændret deres opførsel  overfor mig på godt og ondt, og det har givet en markant anden respekt overfor mig, og det er jeg meget glad for, siger Sonja Marie Jensen.

På Socialdemokratiets kongres lørdag modtog Sonja Marie Jensen den nyindstiftede socialdemokratiske kvindepris, Helga-prisen. Sonja Marie Jensen modtog prisen for sin kamp mod sexisme og sexchikane.

Du kan se hele interviewet med Sonja Marie Jensen i på TV 2/Fyn søndag aften klokken 19.30.