I det fynske folks tjeneste

Statsminister på charmetur: Lars Løkke på vindmølle-visit

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte tirsdag Lindø Industripark og MHI Vestas i Munkebo - og ikke mindst Kertemindes Venstreborgmester, Hans Luunbjerg.

00:26

Flere folketingspolitikere har i løbet af valgkampen været en tur forbi Fyn for at kaste lidt glans over deres fynske byrådskolleger og deres kamp for byrådspladser og borgmesterposter.

Tirsdag var turen så kommet til Kerteminde og Venstreborgmester Hans Luunbjerg, der fik besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Rammen om besøget var vindmøllevirksomheden MHI Vestas på Lindø, som i øjeblikket oplever massiv vækst og har ansat næsten 300 mand siden marts.

Statsministeren fik blandt andet lejlighed til at se nacellerne, selve vindmøllehuset, på de store møller. Og de overraskede statsministeren.

Læs også Dagplejer til politikere: Jeres sparepolitik slider på vores børn

- Jeg er simpelthen imponeret over, hvor stort sådan et vindmøllehus er. Jeg var i Esbjerg for nylig, hvor de stod til udskiftning, og der så de også store ud, men det var lidt på afstand. Når man kommer op i dem, fornemmer man, hvor store de er, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lindø er fantastisk

Lars Løkke Rasmussen havde selv ønsket, at mødet med Hans Luunbjerg skulle foregå på Lindø. Han er imponeret over den udvikling, Lindø har været igennem over de seneste år.
Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

- Alt det, der er sket her på Lindø, det er så fantastisk. En skibsværftsindustri hvor vi ikke længere var så konkurrencedygtige, og der var masser af tabt håb på Fyn, og så er der ud af det vokset faktisk lige så mange arbejdspladser, som der var dengang - nu bare med ny teknologi og nye mål, vi har sat os, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det betyder enormt meget for Kerteminde. Nu er jeg her jo sammen med Hans, borgmesteren, og det betyder også noget for resten af Fyn, at der er kommet så mange arbejdspladser herude, mener Lars Løkke Rasmussen.

Kom til debatmøde i Marslev

Mød alle spidskandidater i Kerteminde Kommune, når TV 2/Fyn holder debatmøde på Østfyns Produktionsskole onsdag den 8. november fra klokken 17.00 – 19.30.

Temaerne i debatten er: Velfærd (skoler og dagtilbud), slusen, havneplanen, vindmøllerne i Munkebo og en hurtigrunde om rådhusene. Og så skal vi naturligvis blive klogere på, hvem der kan finde sammen, når borgmesterposten skal besættes på valgnatten.

Deltagerne i debatten er: Kasper E. Olesen (Socialdemokratiet), Sanne Stemann Knudsen (Radikale), Klavs Norup Boel Lauridsen (Konservative), Jesper Hempler (SF), Hans Preben Pedersen (Vi Grønne), Dorte Kempf (Kertemindelisten), Knud Ahrnkiel (Dansk Folkeparti), John Skov Hansen (Borgerlisten), Jens Sandgaard (De Troværdige), Hans Luunbjerg (Venstre), Jutta Lundqvist Nielsen (Enhedslisten) og Steen B. Kirsten (Alternativet).

Charmetur

Netop borgmester-Hans med efternavnet Luunbjerg spiller en væsentlig rolle i statsministerens beslutning om at besøge Lindø netop nu. Alligevel vil Lars Løkke Rasmussen ikke tillægge det alt for stor vægt, at han tropper op og støtter borgmesteren under den kommunale valgkamp.

- Jeg håber og tror, at det betyder endnu mere, at det går godt på Fyn. At der er kommet gang i Lindø igen, og at Fyn - ligesom resten af landet - er præget af fremgang, siger statsministeren.

Han afviser dog ikke, at han er på charmetur rundt i landet for at vise sin opbakning til de i alt 48 siddende Venstreborgmestre. 

Læs også Lindø stormer frem: Hundredevis af nye vindmøllejob

- Selvfølgelig. Jeg er formand for Venstre, og for mig handler det også om at komme rundt og give et skulderklap til vores kandidater og ikke mindst de mange frivillige, som arbejder nat og dag for at få et godt kommunalt resultat. Det er jo dem, der skal hive dem hjem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Skulderklap

Kertemindes borgmester, Hans Luunbjerg, sætter stor pris på statsministerens besøg og opbakning her midt i den kommunale valgkamp.

- Det er et kæmpe skulderklap til alle kandidater og alle de frivillige, der hjælper Venstre i Kerteminde. Vi er meget stolte, siger Hans Luunbjerg.

VALGPROFIL:

Hans Luunbjerg

For borgmesteren er der alle mulige gode grunde til, at det lige præcis er på Lindø Industripark og MHI Vestas, han skal mødes med statsministeren.

- Kerteminde Kommune har skaffet 22 procent flere private arbejdspladser i den valgperiode, der er ved at være ovre nu. Det er der ikke ret mange andre kommuner i Danmark, der kan matche. Det er den gode historie, vi skal have frem, siger Hans Luunbjerg.

Men den jobfremgang, I har oplevet i Kerteminde, det er jo ikke kommunens fortjeneste. Det er vel Lindøs fortjeneste? 

- Det har du ret i. Men hvis Kerteminde Kommune ikke havde været klar med miljøgodkendelser og hvis ikke jobcentret havde været klar til at hjælpe virksomheder på vej, så tror jeg ikke, at det var gået lige så godt og lige så hurtigt. Så vi har en lille andel af æren. Men hvis virksomhederne ikke investerer og ikke har mod på det, så kan vi ikke skabe det. Men vi kan hjælpe det på vej, og det synes jeg godt, vi kan rette ryggen over, siger Hans Luunbjerg.