I det fynske folks tjeneste

Taktisk spil: Afsløring på debatmøde var ingen overraskelse

SF raser over indholdet af en intern mail i Socialdemokratiet om lukning af skoler. Men SF har angiveligt kendt til den omstridte mail på forhånd.

02:23

Under debatmødet på Vestfyns Gymnasium og Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg tirsdag vakte afsløringen af en intern socialdemokratisk mail om skolelukninger stort postyr.

I en email, som TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af, blev det afsløret, at Socialdemokratiet angiveligt har imødekommet et personligt krav fra Enhedslistens byrådsmedlem Malene Rye om lukning af overbygningen på Tommerup Skole - på trods af, at socialdemokraterne, ifølge mailen, ikke syntes, at lukningen var en god idé. 

Læs også Personlig e-mail afsløret under debat: - Det er en skandale

Socialdemokratiet gjorde det tilsyneladende for at sikre sig Enhedslistens støtte til en omstridt ændring af Assens Kommunes samlede skolestruktur, der så kunne gennemføres sammen med Dansk Folkeparti.

SF: I har ladet jer afpresse

Da indholdet af mailen blev lagt frem ved TV 2/Fyns debatmøde, blev det taktiske spil mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kritiseret i stærke vendinger af SF's Mogens Mulle Johansen.

VALGPROFIL:

Mogens Mulle Johansen

- Jeg kan høre nu her, at I har ladet jer afpresse af Malene, som vi ikke ved, hvorfor har et ønske om at lukke skoler. Charlotte, jeg synes, det er så utroværdigt det, vi får at vide her, lød det blandt andet fra Mogens Mulle Johansen i et angreb mod Socialdemokratiets spidskandidat, Charlotte Vincentz Petersen.

Men noget tyder på, at afsløringen af mailen slet ikke kan være en så stor overraskelse, som SF´eren giver udtryk for. 

Et par minutter senere i debatten afslører Mogens Mulle Johansen selv, at han på forhånd har læst mailen.

Læs også Uenighed om skolelukning: - Det der spares, skal bruges på busdrift

- Det er den tidligere borgmester, der skriver mailen, og hvem er det, der står på som CC? Det gør du, Charlotte.

I dag erkender Mogens Mulle Johansen overfor TV 2/Fyn, at han havde kendskab til mailens indhold før debatmødet. 

- Jeg havde lejlighed til at læse mailen nogle timer før mødet, men jeg blev helt ærligt overrasket over, at den blev bragt frem i debatten. Mailens eksistens har ikke været nogen hemmelighed, for blandt andet har den været en del af den lokale debat i Tommerup mellem Tommerupskolens støttegruppe og Malene Rye. Folk har undret sig meget over, hvad der reelt ligger bag alliancen mellem Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, siger Mogens Mulle Johansen. 

Vincentz: Fuldstændig irrelevant

Charlotte Vincentz Petersen afviser, at der er indgået en studehandel mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

VALGPROFIL:

Charlotte Vincentz Petersen

- Det er fuldstændig irrelevant. Jeg synes, sådan nogle personlige mails, det er plat at trække frem. Det er en pakke, og det er det altid, når man laver aftaler. Vi har lavet en aftale. Den står vi på mål for, og så er det sådan set fuldstændig ligegyldigt, hvem der sagde hvad, forklarer Charlotte Vincentz Petersen.

Striden om skolestrukturen er foreløbig endt med en snæver flertalsbeslutning om at lukke overbygningen på Tommerup Skole og flytte eleverne til naboskolen. Derudover er Dreslette Skole og Skallebølle Skole blevet lukket.