I det fynske folks tjeneste

Til kamp med rundboldbat og picnickurv: - Bevar vores grønne område

Beboere i Nyborg samlede sig i dag på en lokal boldbane og legeplads for at spille rundbold og holde picnic. De vil kæmpe for, at deres grønne område ikke bliver lavet om til byggegrunde.

00:40

Video: Alex Syrik

Der blev spillet rundbold, sparket til fodbolde og holdt picnic på græsset, da lokale nyborgensere i dag samlede sig på deres grønne område ved det gamle børnehospital ved Provst Hjortsvej. Et område som beboerne i kvarteret holder meget af. 

- Det er bare et sted, som børn og voksne i kvarteret bruger rigtig meget til at mødes, spille rundbold og lege. Når man har fødselsdag i kvarteret, så er det herover man går. Så det er en forlængelse af ens egen have, forklarer Dorthe Boe Danbjørg, som selv er nabo til området. 

Når man har fødselsdag i kvarteret, så er det herover man går.

Dorthe Boe Danbjørg

Men Dorthe Boe Danbjørg og naboerne står lige nu til at miste deres boldbane og legeplads. I forbindelse med en ny lokalplan for området bliver der nemlig lagt op til, at det grønne område skal udstykkes til byggegrunde. 

Og netop derfor er byrådspolitikerne i dag blevet inviteret med til rundbold. De lokale vil vise, hvor stor en betydning deres grønne område har, og hvorfor de ikke vil miste det. 

- Det vil være rigtig ærgerligt for kvarteret. For noget af det, der er særligt ved kvarteret er, at der er mange grønne områder, som man kan bruge både som familie, men også når børnene bliver lidt ældre, og de selv kan løbe over og lege og mødes på anden vis end foran skærmen, siger Dorthe Boe Danbjørg. 

Lytter til de lokale

Blandt dagens rundboldspillere var både borgmester Kenneth Muhs og SF's Suzette Frovin. Men den ansvarlige udvalgsformand på området valgte ikke at deltage i dagens arrangement. 

- Jeg har valgt ikke at deltage, fordi det kan betragtes som et partsindlæg, og man vil kunne betragte mig som værende forudindtaget på det her område, og det er jeg på ingen måde, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget, Per Jespersen (A). 

Men selvom han ikke selv er trukket i rundboldtøjet i dag, så lytter han til, hvad områdets lokale siger. 

- Hvis der ikke er nogen, der synes, at det her er en god idé, så har vi ikke nogen drøm om at bygge huse dernede. Jeg vil jo ikke gå ud og sige, at vi gør hverken det ene eller det andet, før vi har fået høringssvar. For hvad nu hvis ni ud af 10 faktisk synes det er en fremragende idé? Så må vi jo forholde os til det også, siger udvalgsformanden. 

Indtil videre er den nye lokalplan sendt i høring, og områdets lokale har allerede sendt et høringssvar ind, hvor de taler imod udstykningen af området til byggegrunde. Så nu håber de blot på, at deres høringssvar og søndagens arrangement vil smitte af på resultatet. 

- Vi håber selvfølgelig, at de her planer bliver skrinlagt, så vi kan bevare det her og måske endda investere i de her grønne områder, slutter Dorthe Boe Danbjørg. 

Hør hele interviewet med udvalgsformand Per Jespersen herunder: 

02:13 Luk video