I det fynske folks tjeneste

TV 2/Fyn ryddede bordet ved tv-valget på Fyn

TV 2/Fyn og TV 2-regionerne havde på valgaftenen fået overladt stort set hele sendefladen på TV 2s hovedkanal. Fynboerne kvitterede med kolossal interesse. Både på tv og på TV 2/Fyns digitale platforme, der oplevede sin bedste nyhedsdag i stationens knap 29-årige historie

00:35

Video: TV 2/FYN

TV 2/Fyn og TV 2 vandt markant valgaftenen på tv. De samlede seertal på valgaftenen fra klokken 18.00 og ud på natten viser, at fynboerne er vilde med valg i deres fjernsyn. Især fra TV 2/Fyn.

I alt så 63 procent af fynboerne - næsten to ud af tre fynboer - valg i deres tv. Og selv om DR1 havde satset stort på Fyn med topværter og kæmpestudier foretrak fynboerne TV 2/Fyn, der markant vandt tv-valget på Fyn. Hvor TV 2/Fyn samlet nåede 47 procent af tv-seerne, måtte DR 1 nøjes med 13 procent.

Læs også Overblik: Sådan gik det ved kommunalvalget 2017

- Det er vilde tal, og det er en stor tilfredsstillelse, at fynboerne så klart kvitterer for vores dækning på valgaftenen. For en public service-station som vores er et kommunalvalg den allervigtigste begivenhed overhovedet, siger Esben Seerup, direktør for TV 2/Fyn, og tilføjer:

- Valgaftenen var kulminationen på den største og mest omfattende redaktionelle satsning i TV 2/Fyns historie, og vores mission var ”et oplyst valg”. På valgaftenen ville vi være først – og mest troværdig – med nyhederne ude fra alle ti fynske kommuner. Både på tv og på tv2fyn.dk. Det synes jeg, at vi kom i mål med tirsdag aften. Og det synes seere og brugere heldigvis også.

Fynboerne var - også - vilde med tv2fyn.dk på valgaftenen

Valgaftenen blev den bedste nyhedsdag nogensinde på TV 2/Fyns digitale platforme.

Aftenen igennem var der enorm efterspørgsel på tv2fyn.dk efter nyheder og reaktioner på de ti live-blogs fra de fynske kommuner. I alt havde tv2fyn.dk 66.255 forskellige brugere inde i løbet af dagen.

Læs også Her er valgets store fynske tabere

Interessen var allerstørst klokken 22.30 - samme tidspunkt, da tv-sendingen glødede. Her var flere end 4.600 samtidige brugere inde og læse sidste nyt og se korte videoklip fra reporterne i marken. Det er det højeste antal samtidige brugere nogensinde på tv2fyn.dk.

Samtidig var de fynske web-brugere grundige: De så i gennemsnit fire artikler og var på tv2fyn.dk i over seks minutter. Normalt læser en tv2fyn.dk-bruger to artikler gennemsnitlig og er der i cirka to minutter.

- I dag hvor alle resultater er klar og de personlige stemmer tælles op, bliver besøgstallene endnu højere, siger Frank Weirsøe, digital redaktør på TV 2/Fyn.

Først på eftermiddagen havde tv2fyn.dk således haft mere end 50.000 brugere inde på valgsiderne.

84.000 tog TV 2/Fyns kandidattest

Også TV 2/Fyns kandidattest har været rasende populær.

Læs også Venstre på Fyn: Færre borgmestre - men flere mandater

I alt havde 84.140 taget den, da valghandlingen lukkede tirsdag klokken 20.00. Det er næsthøjst blandt alle TV 2-regioner, kun overgået af TV 2/Lorry, der dækker Hovedstaden og i alt 34 kommuner på Sjælland.

Kandidattesten, som alle TV 2-regioner og TV 2/Nyhederne i fællesskab har lavet og lagt ud på deres hjemmesider, er i alt blevet taget af mindst 1,7 million danskere. Dermed har den været den mest benyttede af de forskellige kandidattests under den kommunale valgkamp.

Udtræk af seertallene fra valgaftenen på Fyn

  • I alt samlede TV 2/Fyn, der sendte både på TV 2's hovedkanal og sin egen nyhedskanal, 47 procent af seerne. Det skete via en mere end otte timer lang livedækning fra sidst på eftermiddag og frem til klokken 01.18 natten til onsdag. Det var samlet næsten fire gange så mange seere som DR1 med 13 procent, mens TV 2 News aftenen igennem blev fulgt af to procent af tv-seerne på Fyn.
  • Fra klokken 21.30-23.00 lå de samlede fynske seertal konstant omkring 110.000-120.00, hvoraf 85.000-95.000 fulgte TV 2/Fyns dækning. Klokken 22.05 var der allerflest seere, da 125.000 fulgte med i dramaerne på de fynske rådhuse: Her så 104.000 - 59 procent af fynboer med et tv tændt TV 2/Fyn - mens 22.000 fynboer, 13 procent, så DR1.
  • Aftenen igennem havde TV 2/Fyn Nyhedskanalen flere seere end TV 2 News. Fra midnat og frem til valget i Odense var afgjort klokken 01.15 passerede TV 2/Fyns egen nyhedskanal såmænd både DR 1 og TV 2. TV 2/Fyn Nyhedskanalen var den mest sete tv-kanal i nattetimerne. Her fulgte 20.000-30.000 med og så, at Alternativet til allersidst fik et mandat i Odense Byråd, da stemmerne fra valgstedet Skulkenborg var optalt.
  • Samlet set var TV 2/Fyn den af de otte TV 2-regioner, der på TV 2 havde den højeste, samlede share: Gennemsnitligt 43 procent af seerne aftenen igennem fra klokken 18.00-02.00.
  • Lægger man seertallene fra de regionale kanaler til, havde TV 2/Nord (52 procent) og TV Midt-Vest (49 procent) samlet allerflest regionale seere i Danmark. TV 2/Fyn (47 procent) var dermed samlet den tredjemest sete TV 2-region på tv.