I det fynske folks tjeneste

Udendørs karbad i regnvand: Jeg får hud som en baby

Michael Martin, kandidat for Enhedslisten på Langeland, har mange aldre. Kun en af dem er 76 år. Han holder sin hud blød i eget spa bag stalden.

00:33

Video: Reza Saharei

Michael Martin lever med sin kone Birgit Rafn på en gård udenfor Tranekær på Nordlangeland. Her har de holdt til i 16 år efter en årrække i Faaborg, hvor Michael Martin i en periode var formand for Teknik og Miljø-udvalget.

VALGPROFIL:

Michael Martin Jensen

Her på gården lever de et aktivt liv med blandt andet naturturisme, hvor campister kan slå deres telt op ved marken og give hele 15 kroner pr. mand for en overnatning.

Michael Martin på sin mark foran det gamle hønsehus, som han er ved at indrette til sovesal for naturturister. Foto: Reza Saharei

Michael Martin har et langt arbejdsliv som arkitekt bag sig, og han har stadig en opgave i ny og næ. Både for andre, men også derhjemme på gården, hvor han lige nu er ved at indrette det gamle hønsehus til sovesal.

Eget spa bag stalden

Når ægteparret skal forkæle sig selv efter dagens dont, så går de om bag stalden og tager tøjet af. Her har de nemlig deres helt private badeafdeling. De opsamler regnvand, der som bekendt er blødt. Så opvarmes det i en gammel gruekedel, og derefter nedstiger først Birgit og derefter Michael selv ned i i det gamle comboybadekar.

- Det er fantastisk! Man får en fuldstændig anden hud. Det er enestående, og ens hår bliver helt anderledes. På Fyn har vi jo noget af det hårdeste vand, der findes i Danmark, så at gå i det her bløde vand - jamen, prøv det, opfordrer Michael Martin til.

Ægteparret elsker at tage bad bag stalden i deres helt private udgave af et spa: Blødt regnvand i et gammelt badekar. Foto: Mogens Zender

Lamaland på Langeland

Ægteparret er skudt i lamaer og alpacaer. På marken græsser de reserverede væsener, som primært går der for at kunne levere uld til Birgit Rafn, som spinder ulden og strikker tørklæder og sweatre til salg i sin gårdbutik.

Michael Martin og hans hustru Birgit Rafn har marken fyldt af  lamaer og alpacaer. Birgit bruger ulden til at strikke tøj af. Foto: Reza Saharei

Mange aldre er en kæmpe fordel

Ved næste fødselsdag skal der 77 lys i lagkagen, men det tal er kun en af de mange aldre, som Michael Martin har.

 - Jeg har en datoalder, men også en åndelig, en fysisk og en sexuel alder. Og mange andre. Det er fantastisk interessant at opfatte alder på den måde, for på den måde kan jeg indgå i forskellige sammenhænge med forskellig dynamik. Nogle gange er jeg afslappet og rolig og viis, andre gange ung og vild og visionær.  At hoppe fra den ene alder til den anden, det er helt fint, siger Michael Martin.

Se hele udsendelsen med Michael Martin på TV2/ FYN klokken 17.30 og 19.55.

Læs også Ærø trak mere end roller i musicals og New Yorks fristelser