I det fynske folks tjeneste

Unge politikere tvunget til at destruere 4.000 flyers

En ny flyer skulle overbevise de unge om at sætte kryds ved det kommende kommunalvalg. Den fremhæver dog enkelte kandidater, og den går ikke, mener udvalg.

Denne flyer er ikke rimelig, mener udvalg, og derfor må Nyborg Ungdomsråd ikke dele den rundt. Foto: Morten Urup Skov

Nyborg Ungdomsråd beskyldes for at føre valgkamp for kommunale midler. Onsdag fik de leveret 4.000 flyers, som skulle bruges til at overtale unge i kommunen til at stemme ved kommunalvalget den 21. november. 

Læs også Flere unge skal stemme: Gymnasieelever overrasket med hip hop

Men de får ikke lov til at blive uddelt, for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg mener, at flyeren fører valgkamp for kommunale midler. 

- Det ærgrer mig. Hvis man kigger ud på de andre fynske kommuner og andre kommuner i hele Danmark, gør de præcis det her. De har flyers og plakater, hvor de tager de yngste, for de unge skal have noget at spejle sig i, siger Stefan Dølby, der er formand for Nyborg Ungdomsråd. 

00:43

Video: Morten Urup Skov

Luk video

Udvalgsformand: Her er problemet

Flyeren fremhæver to kandidater - en fra Venstre og en fra Socialdemokratiet, som begge er medlemmer af Nyborg Ungdomsråd. Det er de eneste to kandidater under 25 år.

- Man skriver, at de to tilhører henholdsvis det ene og det andet parti, og der kan sagtens være mange andre kandidater i Nyborg, som ikke er medlem af ungdomsrådet, og som også ville have været fremhævet. Derfor synes jeg ikke, det er rimeligt, at vi bruger kommunale midler på at fremhæve dem, siger Erik Rosengaard (V), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg.

De to unge byrådskandidater optræder i flyeren med navn, billede og parti.