I det fynske folks tjeneste

Urent trav i Kerteminde: Vi tilbød ikke Kasper Olesen borgmesterposten

Knap var blækket på konstitueringsaftalen i Kerteminde Kommune tørt, før der var splittelse og beskyldninger om urent trav mellem Venstre og Konservative.

00:10

Se hele interviewet med Klavs Lauridsen under teksten.

Det er usandt, når den nuværende Venstre-borgmester i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg, siger, at Konservative torsdag aften tilbød Socialdemokratiet borgmesterposten mod at holde Venstre ude af konstitueringen.

Sådan lyder det fredag eftermiddag fra Konservatives Klavs Lauridsen.

- Det passer simpelthen ikke, siger han.

Venstres snart afgående borgmester, Hans Luunbjerg, sagde fredag middag til TV 2/Fyn, at Konservative ønskede at holde Venstre udenfor.

Hvis Kasper Olesen begynder at tolke så meget på sådan nogle ting, så skal man måske overveje sine ord i fremtiden

Klavs Lauridsen, Konservative

- I går aftes (torsdag, red.) hvor det såkaldte firkløver havde møde med socialdemokraterne, blev Kasper Olesen tilbudt at blive borgmester under forudsætning af, at Venstre blev holdt ude, lyder det fredag fra Venstres nuværende borgmester, Hans Luunbjerg.

En påstand som Konservatives Klavs Lauridsen tager skarpt afstand fra.

- Vi har overhovedet ikke tilbudt Kasper Olesen at blive borgmester på et eneste tidspunkt. Vi har faktisk sagt, at vi ser mig som borgmester på baggrund af de her forhandlinger, vi har haft, siger Klavs Lauridsen.

Kasper Olesen siger til TV 2/Fyn, at han ikke specifikt blev tilbudt borgmesterposten, men at det var det, der lå mellem linjerne.

Læs også Hans Luunbjerg lukkede døren for K: Tvekamp i blå blok

- De sagde ikke decideret borgmesterposten, men det tænker jeg, at når jeg kunne stå med 13 mandater på min side, så vidste de jo godt, hvad der skulle til for at trække mig derover, siger den kommende borgmester Kasper Olesen.

- Det er ikke det, vi har snakket om på noget tidspunkt. Hvis Kasper Olesen begynder at tolke så meget på sådan nogle ting, så skal man måske overveje sine ord i fremtiden, siger Klavs Lauridsen.

Tilbage står nu, at Hans Luunbjerg altså valgte at gå med den røde fløj - og pege på socialdemokraten Kasper Olesen som borgmester.

Er det det her, der er årsag til, at du i dag har ændret mening og nu går med i en smal konstituering?

- Vi havde et møde med Konservative fredag formiddag hvor vi tilbød dem at træde ind i aftalen. Det ønsker de ikke. Sammenholdt med den oplysning, jeg fik torsdag aften om, at det jo egentlig er et ønske at holde Venstre ude, gjorde jo, at vi så til slut blev enige med os selv om, at så tager vi det bedste tilbud, siger Hans Luunbjerg.

03:31 Luk video
PartinavnProcent+/-Mandater+/-
ASocialdemokratiet23,3-2,170
CKonservative21,415,876
ODansk Folkeparti12,2-0,130
VVenstre11,9-3,13-1
FSF8,20,120
BRadikale Venstre6,50,910
PBorgerlisten6,5-14,61-5
ØEnhedslisten6,21,210
LKertemindelisten2,92,900
ÅAlternativet0,90,900
RDe Troværdige0,0-0,100
GVi Grønne0,00,000
Kommuneinfo
Mandater25
Stemmeberettigede18899
Gyldige stemmer14227
Stemmeprocent76,6