I det fynske folks tjeneste

Uro i Venstre: Melder sig ud efter taktisk spil om skoler

Dobbeltroller og mangel på ordentlighed i den politiske kamp om skoler får Venstre-medlem til at forlade partiet i protest.

Venstre-manden Jørn Skibsted Jakobsen har sendt sin udmeldelse i en mail til lokalformanden for Venstre.

Skoledebatten i Assens bliver ved med at præge valgkampen, også her i de sidste dage før kommunalvalget tirsdag. 

Nu får den hårde politiske debat Venstre-manden Jørn Skibsted Jakobsen til at melde fra - og melde sig ud af sit parti. 

Det gør han på baggrund af et referat fra et bestyrelsesmøde i Venstre i Tommerup, som han mener er udtryk for en problematisk intern valgstrategi i Venstre. Der er især en enkelt formulering i mødereferatet, som Jørn Skibsted Jakobsen tager stærkt afstand fra:

- Vi må holde vreden i befolkningen i kog efter den ulykkelige beslutning om blandt andet at lukke Skallebølle skole og overbygningen på Tommerup skole.

Sådan lyder det ifølge mødereferatet fra lokalformand Niels Vissing til bestyrelsesmødet den 1. marts 2017. Og de ord får nu Jørn Skibsted Jakobsen fra Tommerup Stationsby til at melde sig ud af Venstre. 

Læs også Se debatten fra Assens Kommune på to minutter

- Formuleringen falder mig dybt for brystet, idet jeg kan høre og læse om denne vrede i hverdagen i lokalområdet, skriver Jørn Skibsted Jakobsen i sin udmeldelse.

- Nu gik det ikke som Venstre gerne ville, og så skærer sætningen om at vedligeholde vreden i befolkningen skingert. En politisk strategi med det formål vil jeg ikke være en del af, lyder det fra Jørn Skibsted Jakobsen.

Lokalformanden Niels Vissing har ikke skænket bestyrelsesmødet i marts mange tanker. Han har faktisk glemt alt om det møde. 

Men da TV 2 /Fyn konfronterer ham med ordlyden til mødet, svarer han:

- Der er nok mere tale om en skuffelse, end egentlig en vrede. Folk var skuffede over skolelukningerne. Og hvis politikerne skal vide det, så er man altså nødt til at vise skuffelsen hen mod valget, siger Niels Vissing. 

- Det er en meget lille ting, der er kørt meget op, konkluderer lokalformanden. 

Skoledebat splitter byråd

Debatten om fremtiden for Assens Kommunes skolevæsen har bølget frem og tilbage i flere måneder, efter at Assens Byråd tilbage i februar med et snævert flertal besluttede at lukke to små landsbyskoler - Dreslette Skole og Skallebølle Skole - og at nedlægge overbygningen på Tommerup Skole, så eleverne flyttes til Tallerupskolen i nabobyen.

Læs også Flertallet har talt: Assens Kommune lukker to skoler

Beslutningen om skolelukninger har splittet byrådet, og den snævre flertalsbeslutning har også skabt heftig debat blandt Assens Kommunes borgere.

TV 2/Fyn har fået lejlighed til at se det pågældende mødereferat fra Venstre i Tommerup, hvor det også bliver gjort klart, at partiet Venstre "skal sørge for, at vælgerne ikke glemmer, at det var Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der stod bag denne beslutning, når byrådsvalget kommer til november". 

Jeg kan ikke støtte den integritet eller mangel på samme, som jeg mener, at borgmesterens rolle har været i denne debat

Jørn Skibsted Jakobsen, tidligere Venstre-mand, Tommerup Stationsby

Nu er det så blevet november og tid til kommunalvalg, og debatten er fortsat rødglødende. 

- Jeg kan ikke støtte den integritet eller mangel på samme, som jeg mener, at borgmesterens rolle har været i denne debat. Jeg ser mig desværre derfor nødsaget til at melde mig ud af Venstre, da jeg ikke kan bakke op om borgmesterkandidaturet, skriver Jørn Skibsted Jakobsen i sin udmeldelse. 

Undrer sig over dobbeltrolle

VALGPROFIL:

Søren Steen Andersen

I mailen nævner han også, at han finder det pudsigt, at formanden for skolebestyrelsen på Tommerup Skole, der samtidig er formand for Venstre-kredsen i Assens, privat danner par med borgmester Søren Steen Andersen. 

- Hele skoledebatten, og især borgmesterens rolle og skolens høringssvar, ses i et helt anderledes lys, skriver Jørn Skibsted Jakobsen i mailen. 

Han undrer sig over, at Venstres skolemodel tidligere har været baseret på et forslag om at lukke overbygningen på Tallerupskolen, men at det i stedet blev omvendt - altså Tommerup Skoles overbygning, der blev rykket til Tallerupskolen. 

- Jeg undrer mig over, at den eneste skole, der omtaler et eventuelt behov for lukning af enheder og sammenlægninger af enheder i deres høringssvar, er Tommerup Skole - hvorfor mon, spørger Jørn Skibsted Jakobsen.

Læs også Personlig e-mail afsløret under debat: - Det er en skandale