I det fynske folks tjeneste

Væk med støvede debatter: Unge vil gøre kommunalvalget til en fest

Der er 39 dage til kommunalvalget 2017. Fredag skydes valget i gang med en stor valgfest for førstegangsvælgerne.

Foto: Stem'rne

Unge bruger ikke de traditionelle medier og holder sig langt væk fra de kommunale stemmebokse. Det vil det midlertidige medie Stem'rne nu forsøge at gøre op med.

Mange unge synes, at medierne normalt dækker politik helt indforstået og røvkedeligt

Signe Kjær Lindboe, planlægningsredaktør, Stem'rne

Pop-op-mediet Stem'rne, der udgøres af unge journalister, fotografer og grafikere fra hele det fynske medielandskab, vil fredag forsøge at samle flere end 1.000 unge til åbningsfesten i Odeon.

Læs også Flere unge skal stemme: Gymnasieelever overrasket med hip hop

En åbningsfest der skal markere startskuddet for mediets arbejde med at få flere unge fynboer til at stemme til kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november.

Og stilen bliver ikke på klassisk panel-debatmanér med pulte til hver spidskandidat.

- De unge i dag forventer, at seriøst indhold leveres underholdende, så humor er redaktionens vigtigste nyhedskriterie, når de laver journalistik til de unge. Derfor bliver vores store event jo også netop underholdende, siger Signe Kjær Lindboe, der er planlægningsredaktør på Stem'rne.

Politisk festival

Kickoff-arrangementet på Odeon bliver en slags politisk festival med band, DJ, besøg fra alle ungdomspartier på Fyn, gimmicks og quizzer – og så forsøger de at twiste den tradtitionelle paneldebat med hjælp fra ordstyrer Cecilie Beck, så de får forskellige holdninger til politiske emner. 

Til debatten har Stem'rne sammensat et lidt specielt panel bestående af:

  • Mai Mercado, børne- og socialminister (K)
  • Jasper Ritz vært, tilrettelægger og idemand. 
  • Sonja Marie Jensen, byrådsmedlem Nyborg Kommune, (S)
  • Daniel Hoff, komiker. Mest kendt som ’Jyden’
  • Alex Ahrendtsen, medlem af Folketinget (DF)
  • Rasmus Hørslev Sørensen, sanger i det fynske band Holmen Hustlers

Så selvom de nu gør klar til kommunalvalget, så diskuterer de ikke fra starten en lokal sag fra miljø- og teknikudvalget i en by.

- Vi forsøger i stedet at ramme ind i den større diskussion om, hvorfor det er vigtigt at tage ansvar, at diskutere værdier og måder at være sammen på i samfundet, forklarer Signe Kjær Lindboe.

Med den politiske festival for de unge vil Stem'rne forsøge at give plads til politisk diskussion i øjenhøjde med de unge.

 Mange unge synes, at medierne normalt dækker politik helt indforstået og røvkedeligt – og ja, mange unge har helt opgivet at forstå, hvad en kommune står for – og hvad man egentlig kan være med til at bestemme, siger Signe Kjær Lindboe.

Politisk laboratorium

Stem'rne har samarbejdet med alle slags uddannelsesinstitutioner på Fyn – og hvert gymnasium har mindst en klasse, der deltager i projektet.

- De personer er udvalgt til at være ”korrespondenter” for Stem'rne, og de skal være med til at dække Odeon-eventen med Facebook Live. Det gør de på deres egne profiler, så de sender direkte til deres venner – her bliver de bedste delt på Stem’rnes medieplatforme. Derudover producerer de også historier til Stem'rnes egen Instagram Story.

Se med på TV2/ Fyn klokken 17.30, når Fyn Live og Signe Ryge dækker arrangementet. 

Kickoff på STEM'RNE

  • Kickoff- og debat-arrangementet foregår i Odeon fra klokken 13 til 15
  • Stem'rne er et pop-op-medie med 13 journalister, grafikere og fotografer fra seks fynske medie
  • Redaktionens mål er at få 80 procent af de unge på Fyn til at stemme til kommunalvalget den 21. november 2017. 
  • Projektet er et samarbejde mellem: Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, TV 2/Fyn, DR Fyn, TV 2 Danmark, Danmarks Radio, Syddansk Universitet og de fynske gymnasier

 

Læs også Politiske ungdomspartier suger nye til sig: Lasse har valgt sit parti