I det fynske folks tjeneste

Valgliste-koks: Ansatte gav Libergren forkert efternavn

På hjemmelavede kandidatlister optrådte Venstre-manden Bo Libergren med et forkert efternavn. Listerne var lavet til vælgere der ville brevtemme på bibliotekerne.

Venstre-politikeren Bo Libergren bor i Odense og er medlem af byrådet i Odense og regionsrådet i Region Syddanmark. Foto: Region Syddanmark

Odense-politikeren Bo Libergren (V) var i en længere periode blevet til Bo Lindgren.

Det var det navn, der stod på en liste på biblioteker i Gram og Vojens Haderslev Kommune. Listerne viste kandidater til regionsrådet, som var hængt op som orientering forud for det forestående regionsrådsvalg, skriver JydskeVestkysten.

Listerne var lavet af ansatte på bibliotekerne og blev hængt op 10. oktober. Og fejlen blev først opdaget, da en borger henvendte sig til Bo Libergren. 

Bo Libergren tog derefter kontakt til regionen, der mandag henvendte sig til Haderslev Kommune og indskærpede, at valgstederne skal benytte de officielle lister fra regionen.

Ifølge JydskeVestkysten havde de to ansatte lavet listerne for at være klar til de borgere, som ønskede at brevstemme på bibliotekerne.

VALGPROFIL:

Bo Libergren

De officielle lister blev sendt ud til kommunerne 9. oktober klokken 16.46, skriver avisen - og det var efter fyraften på bibliotekerne i Gram og Vojens, hvor de fejlbefængte lister hang.

- Derfor laver man en liste, så man er klar til næste morgen. Man har gjort det for at yde en god service, men det var det så ikke. Det var ikke smart, og det gør vi ikke en anden gang, erkender Haderslev Kommunes leder af Borgerservice, Solvejg Andersen.

Hvorfor de ansatte ikke bare ventede til de havde åbnet deres mail, har Solvejg Andersen ingen forklaring på.

Med til historien hører også, at Bo Libergren ved de seneste valg i 2013 fik 39 personlige stemmer i hele Haderslev Kommune. Han erkender da også overfor JydskeVestkysten, at han nok ikke ville høste mange stemmer i Gram og Vojens.