I det fynske folks tjeneste

Venstre vil flytte rådhuset og styrke Øhavet

Venstre i Svendborg har barslet med en visionsplan, som peger frem mod 2030. Partiet vil blandt andet sikre, at udviklingen sker i hele Svendborg Kommune.

00:45

Venstre i Svendborg vil blandt andet udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø. Video: Shutterstock/Scanpix

Venstre i Svendborg vil blandt andet udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø. Foto: Shutterstock/Scanpix

1 af 2

Rådhuset i Svendborg skal flyttes, det foreslår Venstre i ny visionsplan. Det er en markant udmelding, som Venstre i Svendborg kommer med i den visionsplan, som partiet offentliggør i tirsdag. 

Som led i en større bygningsrokade, vil partiet blandt andet flytte det nuværende rådhus fra centrum af Svendborg til den nye bydel Tankefuld, som ligger i Svendborg Vest.

Svendborgs nuværende borgmester Lars Erik Hornemann forklarer, at flytning af rådhuset skal skabe mulighed for at bygge boliger i den eksisterende rådhus-bygning og dermed skabe byfortætning i midten af byen.

- Det primære i forhold til at flytte rådhuset, det er egentlig at frigøre tusindvis af kvadratmeter i midtbyen, som kan bruges til noget, som vil understøtte liv, handelsliv, kulturliv, så vi kan bevare det, der er så vigtigt for os i byen. At den ikke dør, men at den lever og udvikler sig, siger Lars Erik Hornemann (V).

Svendborg - en hel kommune

Flytningen af rådhuset er en del af en større bygningsrokade, som Venstre foreslår i "Svendborg Vision 2030".

- Svendborg skal være "en hel kommune". Lokale vækstcentre skal sikre at udviklingen sker i hele Svendborg Kommune, skriver partiet i visionsplanerne.

Derudover vil partiet blandt andet også udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø, ligesom det er en del af visionen, "at Øhavet i det hele taget kommer til at danne rammen om Danmarks smukkeste natur og turistområde. Her kommer Drejø, Hjortø og Skarø til at spille en vigtig rolle, både i kultur- og i turistsammenhæng".

Læs mere om Venstres "Svendborg Vision 2030" her: