I det fynske folks tjeneste

Ahrendtsen om plejesag: Task force må kulegrave forvaltning

Alex Ahrendtsen angriber rådmand Susanne Crawley Larsen i sagen om en odenseansk plejefamilie, der anklages for psykisk og fysisk vold mod plejebørn.

01:56

Nu går Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti, aktivt ind i sagen om en odenseansk plejefamilie, der for tredje gang anklages for psykisk og fysisk vold mod plejebørn.

Han vil have udefra kommende folk til at kigge på sagen, og så angriber han formanden for Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen, Rad. V., for ikke at ville stille op til interview om sagen.

- Jeg synes det er slapt. Hun får over 800.000 kroner for at være rådmand. Hun er politisk ansvarlig , så hun skal selvfølgelig svare på spørgsmål, og det skal hun også gøre til kameraet. Det er lidt  irriterende, at det er os fritidspolitikere der skal gøre det, siger Alex Ahrendtsen, som selv er medlem af Børn- og Ungeudvalget.

Vi har brug for en forklaring

Udvalget har fået en fortrolig redegørelse, som han ikke vil udtale sig om i detaljer.

- Men det ser ikke godt ud, og vi har brug for en god forklaring. Rådmanden bliver nødt til at forklare os, hvad der er sket. Og det forventer jeg, hun vil gøre på tirsdag, siger Alex Ahrendtsen.

Læs også Plejebørns biologiske mor står frem: Godt han er fjernet nu

Han vil afvente Susanne Crawley Larsens redegørelse. Derefter vil han tage stilling til sagen, men han vil gøre én ting uanset redegørelsens indhold:

- Vi vil have ministeriets udrykningshold, en såkaldt task force,  til at kigge hele området igennem. Det har vi bedt om flere gange, det røde flertal har afvist det gang på gang. Nu må det da efterhånden gå op for dem, at det er det der skal til, siger Alex Ahrendtsen.

Han anser det nødvendigt, at se på forvaltningen med friske øjne.

- Og det her er dygtige folk fra ministeriet. Det er gratis og det koster ikke kommunen noget og på sigt kan det måske spare os for nogle penge, hvis vi får ryddet op i forvaltningen.

- Jeg har ikke tillid til rådmanden i øjeblikket, når hun ikke stiller op. Det vil vise sig på tirsdag om jeg har tillid til forvaltningen, og hvis jeg ikke har skal der under alle omstændigheder en taskforce fra ministeriet til at kigge på sagen, siger Alex Ahrendtsen.

TV 2/FYN har igen, lørdag, forsøgt at få en kommentar fra Susanne Crawley Larsen. 

Læs også Lisbeth Zornig: Tvivlen skal komme børnene til gode