I det fynske folks tjeneste

Dybt rystet minister kræver svar fra Odense Kommune i plejeforældresag

Mai Mercado kræver en redegørelse fra Odense Kommune, efter TV 2/FYN onsdag kunne fortælle, at et plejeforældrepar er politianmeldt for tredje gang for vold mod deres plejebørn.

00:22

Et plejeforældrepar fra Odense er blevet meldt til politiet af Odense Kommune. De er mistænkt for vold mod parrets plejebørn, og det får nu børne- og socialminister Mai Mercado (K) til at kræve en redegørelsen af sagen.

- Jeg er meget forfærdet over at se, at sådan en familie nu bliver politianmeldt, og derfor har jeg bedt om en redegørelse fra Odense Kommune for at finde ud af, hvad der er op og ned. Det er meget chokerende, siger Mai Mercado til TV 2. 

Ministeren er dybt rystet over sagen om plejeforældrene, der ifølge politianmeldelsen har udøvet psykisk og fysisk vold mod plejebørnene.

Det er tredje gang, at plejeforældrene er blevet politianmeldt. Første gang var i 2009, og i 2014 blev plejemoren frikendt i Retten i Odense, efter en retssag, hvor en video af hendes overfusning af parrets dengang 12-årige plejedreng kom frem i medierne. 

Læs også Plejebarn står frem: - De skulle have lyttet til os for mange år siden

Den nu 16-årige dreng stod frem i et anonymt interview med TV 2/FYN onsdag. Han glædede sig over, at kommunen igen har taget affære over for plejeforældrene.

- Jeg er glad for, at de har lyttet til os nu, men det skulle de have gjort for mange år siden. Mine søskende og jeg kunne have været skånet for meget, siger "Mikkel" til TV 2/FYN. 

00:33

Se interviewet med Mai Mercado Video: TV 2

Luk video

"Mikkels" otteårige lillebror har boet hos plejefamilien indtil den tredje politianmeldelse i januar 2017. Odense Kommune afviser, at lillebroren skulle have været fjernet sammen med "Mikkel" og hans to andre søskende, dengang retssagen kørte.

Minister: Vi skal ikke have en masse nye regler

Ministeren mener ikke, at der fra Christiansborgs side skal laves om på reglerne for plejefamilier.

- Jeg tror, at reglerne er udmærket, og jeg hører heller ikke, at der er interessenter, der siger, at nu skal vi have en masse nye regler. Vi har faktisk fået en masse nye regler i løbet af det seneste år, siger Mai Mercado.

- Jeg har et meget stærkt fokus på, at kommunerne får implementeret reglerne, så de lever op til loven. Det er en forfærdelig sag, vi er vidne til, og jeg har brug for en redegørelse for at se, hvad der er op og ned, så Odense Kommune kommer til at forklare sig i denne sag, fortsætter hun.

Plejeforældrene afviser gennem deres talsperson, at der er hold i politianmeldelsen, og de ønsker ikke at kommentere sagen over for TV 2/FYN.