I det fynske folks tjeneste

Jobafklaring: Minister overvejer bedre vejledning til kommuner

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) overvejer nye indskærpelser over for landets kommuner i forhold til de såkaldte jobafklaringsforløb.

00:38

Ministerens overvejelser kommer blandt andet på baggrund af TV 2/FYNs historie om 54-årige Kirsten Felin fra Odense Kommune, som trods seks år med en alvorlig og kronisk stofskiftesygdom for nylig har fået besked om, at hun nu skal ud i et fjerde praktikforløb.

En beslutning, som Odense Kommune har truffet, selvom læger og jobkonsulent har slået fast, at hendes funktionsevne er kraftigt reduceret og ikke kan forbedres - ligesom hun har fået det dårligere under de praktikker, hun allerede har været igennem.

Læs også Kirsten er i jobafklaring: - Det ender med at slå mig ihjel

Men nu kan der altså være opbakning på vej fra beskæftigelsesministeren:

- Både når det gælder ressourceforløb og jobafklaringsforløb er det vigtigt at sige, at det skal give mening for borgerne. Der skal være et potentiale, for at man kan udvikle sig, og man må ikke blive mere syg af det, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til TV 2/FYN.

- Og derudover er det vigtigt at sige, at der her skal ikke tage årtier. Der skal være en plan, der kan sættes i værk hurtigst muligt. Der kan der selvfølgelig være forskellige hensyn, som jeg ikke kan og skal tage stilling til, for det er en individuel vurdering, men jeg er helt opmærksom på, at der er nogle udfordringer, siger Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen fremhæver, at der nu er sat gang i en evaluering af området.

- Jeg må også overveje, om nogle af disse desværre  konkrete sager giver anledning til, at jeg skal lave en bedre vejledning til kommunerne, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til TV 2/FYN.