I det fynske folks tjeneste

Flere mænd i børnehaven: Borgmesterkandidat i vanskelig kønskamp

Nyborgs måske første kvindelige borgmester, Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen, går til valg på ligestilling mellem kønnene. Medarbejderne i kommunen skal i langt højere grad afspejle sammensætningen. I øvrigt skal det også gælde sociale og etniske forhold.

00:50

Vibeke Ejlertsen vil have større balance mellem kønnene blandt de ansatte i kommunens afdelinger. Det siger hun i aftenens udgave af ”10 minutter”, der er TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november.

Læs også DF’er vil fjerne 35 ud af 50 akademikere på rådhuset

Blandt andet på daginstitutionsområdet er der stor forskel på kønsfordelingen blandt de ansatte, og Vibeke Ejlertsen vil have kommunens mellemledere til at skæve mere til mændene, når der skal ansættes.

- Det kan de allerede gøre sig tanker om, når de skriver stillingsopslaget til en ledig stilling i for eksempel børnehaven. Det handler om, hvilke ord man bruger, hvis man vil lokke for eksempel flere mænd til at søge stillingen, lyder det fra Vibeke Ejlertsen, der dog understreger, at man altid skal ansætte på baggrund af kvalifikationer og ikke køn.

En vanskelig opgave

Læs også Konservativ spidskandidat: Jeg spiller ikke på frygt

Hun erkender i aftenens interviewprogram, at det er en meget vanskelig opgave at skabe en ligelig fordeling af mænd og kvinder i kommunens afdelinger.

- Ligestilling er ikke en naturlig ting. Ellers havde vi det allerede. Ligestilling er arbejde hver eneste dag og derfor tror jeg også, at det her kommer til at tage lang tid, fortæller Vibeke Ejlertsen

”10 minutter” sendes i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30, og har Frederik Roland som vært.