I det fynske folks tjeneste

Strandvænget rundt: Hør hvordan 5E Byg vil bygge med havudsigt i Nyborg

Ollekolle, pendlere og børnefamilier. Der er plads til alle og noget til enhver pengepung, når 5E Byg etablerer helt ny bydel i Nyborg.

07:33

Video: Morten Grundholm

Strandvænget rives ned til grunden, og de 200 nyopførte ejer og lejeboliger vil blive et stort og nyt trækplaster for Nyborg.

Det forudser Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V).

Både lokale husejere, der står foran at skulle sælge hus og ældre, der overvejer at flytte i ollekolle, vil være blandt de interesserede, men også ganske almindelige børnefamilier, mener Kenneth Muhs.

Læs også Kæmpehandel i Nyborg: 200 boliger og pensionskasse-byggeri med havudsigt

Han glæder sig over, at 5E Byg, som kommunen kender fra byggeri af kommunens idrætscenter og Ørbæk Midtpunkt, vil bygge både eje- og lejeboliger og forskellige boligformer.

Kenneth Muhs forventer også, at byen vil kunne tiltrække nye borgere til den attraktive grund.

Det samme gør den nye køber 5E Bygs direktør, Per Jørgensen.

Han regner med, at en del pendlere vil finde Nyborg attraktiv. I forhold til hovedstadsområdet, vil Nyborg Kommune byde på boligpriser til mellem halvdelen og en tredjedel af hvad det koster i hovedstadsområdet - dertil kommer havudsigt.

- Niveauet i Nyborg er formentlig omkring 25.000-27.000 kroner pr. etagekvadratmeter, siger Per Jørgensen.

Den samlede byggesum bliver derfor i nærheden af en halv milliard kroner.

En del af finansieringen skal ske via en pensionskasse, og Per Jørgensen lægger ikke skjul på, at man nu vil henvende sig til AP Pension. 5E Byg vil dog også selv investere i byggeriet, der bygges sammenhængende i en eller to etaper.

I første omgang vil 5E Byg dog arbejde tæt sammen med Nyborg Kommune om udformningen af projektet.

Det inddrager en mindre del af parken, men 5E Byg er indstillet på, at bevare størstedelen af parken som offentligt, rekreativt område. Det samme gælder strandområdet. 

Læs også Unik vandkantsejendom i Nyborg sat til salg